Πραγματοποιήθηκε εχθές βράδυ -Πέμπτη 3 Νοεμβρίου- η παγκόσμια πρεμιέρα του πολυαναμενόμενου φιλμ «J Edgar» στο διάσημο Grauman’s Chinese Theater.

Η νέα ταινία του δις βραβευμένου με Όσκαρ σκηνοθεσίας ηθοποιού, παραγωγού και σκηνοθέτη Κλιντ Ίστγουντ, άνοιξε την αυλαία του «AFI Fest 2011» στο Χόλιγουντ.

Πρόκειται για μια από τις πιο σημαντικές ταινίες της νέας κινηματογραφικής σεζόν, που σηματοδοτεί μάλιστα την πρώτη συνεργασία του 81 ετών δημιουργού με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο.

Στο εν λόγω φιλμ ο Κλιντ Ίστγουντ κάνει βουτιά στα απόρρητα αρχεία του FΒΙ και προσπαθεί να ρίξει φως στο πιο σκοτεινό πρόσωπο της Ιστορίας του, τον Εντγκαρ Τζέι Χούβερ.

Πρόκειται για τον πανίσχυρο άντρα που διετέλεσε διευθυντής της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας των Ηνωμένων Πολιτειών από το 1924 έως το 1972 (χρονιά που απεβίωσε), αλλά και τον άνθρωπο του οποίου η αινιγματική σεξουαλικότητα είχε προκαλέσει τόσο θόρυβο όσο και το πείσμα του για την πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος.

Το σενάριο υπογράφει ο Ντάστιν Λανς Μπλακ -ο οποίος κέρδισε το Όσκαρ σεναρίου για τη βιογραφία «Μilk»- και την παραγωγή ο Μπράιαν Γκρέιζερ, ενώ εκτός από τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο στον ρόλο του Χούβερ, στην ταινία συμμετέχουν επίσης, οι Ναόμι Γουότς (Έλεν Γκάντι), Τζος Λούκας (Τσαρλς Λίντμπεργκ), Ντέρμοντ Μαλρούνεϊ (συνταγματάρχης Σβάρτσκοπφ), Άρμι Χάμερ (Κλάιντ Τόλσον) και Τζούντι Ντεντς (μητέρα του Τζέι Έντγκαρ Χούβερ).

Όπως ήταν αναμενόμενο η παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας δεν θα μπορούσε παρά να είναι το ίδιο λαμπερή με το εντυπωσιακό καστ της.

Η Ναόμι Γουότς ήταν όχι μόνο η πρωταγωνίστρια της ταινίας, αλλά και της χθεσινής βραδιάς καθώς μαγνήτισε τα φλας των φωτογράφων με το αβυσσαλέο ντεκολτέ και το βαθύ σχίσιμο στο πλάι της θηλυκής και σέξι τουαλέτας της.

Ανάμεσα στις διάσημες κυρίες που έδωσαν το παρών ήταν η Χίλαρι Σουάνγκ -η οποία με τον ρόλο της στην ταινία του Κλιντ Ίστγουντ «Million Dollar Baby» (2004) απέσπασε το όσκαρ πρώτου γυναικείου ρόλου-, η Τζένιφερ Λοβ Χιούιτ, η Λία Τόμσον, αλλά και οι πανέμορφες κόρες του σκηνοθέτη της ταινίας, Φραντσέζα Φίσερ και Άλισον.

Επίσης, από την παγκόσμια πρεμιέρα του «J Edgar», η οποία άνοιξε την αυλαία του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ AFI δεν θα μπορούσε να λείπει η διευθύντριά του Ζακλίν Λιανκα.

Όσο για τους διάσημους κυρίους που περπάτησαν στο κόκκινο χαλί της εκδήλωσης, οι ηθοποιοί Τζος Λούκας, Ντέρμοντ Μαλρούνεϊ, Άρμι Χάμερ -συνοδευόμενος από την σύζυγό του επίσης ηθοποιό Ελίζαμπεθ Τσάμπερς-, Ράιαν Μακ Πάρτλιν, Λιβ Σράιμπερ και ο Σκοτ Ίστγουντ -ένα από τα παιδιά του σκηνοθέτη- ήταν μερικοί από αυτούς.