Ο Δούκας του Κέιμπριτζ ψηφίστηκε ως ο άνδρας με την μεγαλύτερη επιρροή στη Βρετανία.

Ο 29χρονος πιλότος ελικοπτέρων έρευνας και διάσωσης, σύμφωνα με έρευνα της αντρικής ιστοσελίδας AskMen στην οποία συμμετείχαν 7000 αναγνώστες κατέκτησε την πρώτη θέση της λίστας με τους 49 άνδρες που ασκούν την μεγαλύτερη επιρροή στη Βρετανία τους τελευταίους 12 μήνες.

«Αυτή είναι η χρονιά που οι αναγνώστες μας πίστεψαν ότι ο πρίγκιπας Γουίλιαμ επιτέλους ενηλικιώθηκε, φέροντας έναν αέρα ανανέωσης στην βασιλική οικογένεια, κάτι στο οποίο οι προηγούμενες γενιές απέτυχαν. Είναι ένας νέος που εργάζεται σκληρά και είναι αποφασισμένος να χρησιμοποιήσει την αναγνωρισιμότητά για για κοινωφελείς σκοπούς» ανέφερε ο Ντριου Λουμπέγκα, εκδότης της βρετανικής ιστοσελίδας AskMen.com.

Ο Γάλλος dj Ντέιβιντ Γκέτα και ο Πορτογάλος άσος των γηπέδων Κριστιάνο Ρονάλντο ακολουθούν στην δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Ο πρώην εκδότης εφημερίδας και νυν παρουσιαστής τηλεοπτικού talk show Πιρς Μόργκαν ήρθε τέταρτος, ενώ ο ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ κατέκτησε την πέμπτη θέση.

Την δεκάδα συμπληρώνουν ο συν-ιδρυτής τηςApple, Στιβ Τζομπς στην έκτη θέση, ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον στην έβδομη, ο ηθοποιός Τσάρλι Σιν στην όγδοη, ο Βρετανός επιχειρηματίας Άλαν Σούγκαρ στην ένατη, ενώ την δέκατη θέση κατέκτησε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα.

Το top 20 ολοκληρώνουν οι:

11. Τζάστιν Μπίμπερ, 17χρονος τραγουδιστής

12. Ντάνιελ Ράντκλιφ, Βρετανός ηθοποιός, πρωταγωνιστής των ταινιών Χάρι Πότερ

13. Tίνιε Τεμπά, ράπερ

14. Μπραντ Πιτ, Αμερικανός ηθοποιός τ

15. Κάνι Γουέστ, ράπερ

16. Ανώνυμος, «hactivist», μέλος της ομάδας ανώνυμων χάκερ

17. Ρόμπερτ Πάτινσον, ηθοποιός – πρωταγωνιστής των ταινιών Twilight

18. Λάιονελ Μέσι, Αργεντίνος ποδοσφαιριστής

19. Τζορτζ Κλούνεϊ, Αμερικανός ηθοποιός

20. Ντέιβιντ Μπέκαμ, Βρετανός ποδοσφαιριστής