Μόνος του έμεινε να… τρέχει στην κούρσα για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός (54,7%) ο πρίγκιπας Σουλτάν μπιν Νασέρ μπιν Αμπντούλ Ραχμάν αλ Σαούντ, ο οποίος σύμφωνα με τα λεγόμενα του εκπροσώπου του κ. Βλάση Τσάκα, την ερχόμενη Παρασκευή θα βρίσκεται στην Αθήνα για την ολοκλήρωση του deal με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ κ. Γιάννη Βαρδινογιάννη.

Η νέα αναβολή που πήρε από τη γενική συνέλευση των μετόχων, η εξέταση της εκδήλωσης ενδιαφέροντος την οποία έχει καταθέσει η πολυεθνική από το Αμπού Ντάμπι Arboris Capital, δίνει στον πρίγκιπα το προβάδισμα καθώς ήδη έχει απορριφθεί από τον Τζίγγερ το μοντέλο διοίκησης με τη δημιουργία εταιρείας λαϊκής βάσης που πρότεινε το αμερικανοϊσραϊλινό fund μέσω της Axiom Capital.

Η απουσία όλων των βασικών μετόχων από την προγραμματισμένη για το πρωί της Δευτέρας (17/10) ΓΣ στέλνει το θέμα εκ νέου στο διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, το οποίο όμως προ δύο εβδομάδων είχε παραπέμψει την πρόταση προς εξέταση από τους μετόχους, που απείχαν. Φαύλος κύκλος δηλαδή…

Υπό αυτές τις συνθήκες, ο πρίγκιπας Σουλτάν έμεινε μόνος του να διεκδικεί (τουλάχιστον επί του παρόντος) την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ που ανήκουν στην οικογένεια Βαρδινογιάννη. Ηδη οι διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών συνεχίζονται. Το απόγευμα της Δευτέρας ο δικηγόρος του σαουδάραβα επιχειρηματία κ. Παναγιώτης Πετρόπουλος και οι νομικοί εκπρόσωποι του κ. Βαρδινογιάννη συναντήθηκαν και συνεργάστηκαν έπειτα από διακοπή λίγων ημερών καθώς, όπως λέγεται από τον κ. Τσάκα, απεστάλη σε ηλεκτρονική μορφή το γνήσιο της υπογραφής του Σουλτάν επικυρωμένο από βασιλικό συμβολαιογράφο στην Τζέντα (το πρωτότυπο αναμένεται με κούριερ εντός της εβδομάδας).

Αυτό που απομένει, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Τσάκα, είναι η σύνταξη του μνημονίου συνεργασίας και κατ’ επέκταση η άφιξη του πρίγκιπα στην Αθήνα την ερχόμενη Παρασκευή (21/10) προκειμένου να παρακολουθήσει το σαββατιάτικο παιχνίδι με τον Εργοτέλη, να συναντηθεί με τον κ. Βαρδινογιάννη, να παραδώσει την εγγυητική επιστολή των 20 εκατ. ευρώ και να γίνει το αφεντικό στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Οπως γίνεται αντιληπτό, πρόκειται για μια εβδομάδα καθοριστική για τις εξελίξεις στο ιδιοκτησιακό του ποδοσφαιρικού Τριφυλλιού καθώς θα αποδειχθεί οριστικά και αμετάκλητα αν το ενδιαφέρον του πρίγκιπα και (κυρίως) η χρηματοδότηση που τάζει είναι υπαρκτά.

Τσάκας: Προχωράμε…

Από την πλευρά του, ο κ. Τσάκας επιμένει ότι όλα κυλούν ομαλά για την ολοκλήρωση της συμφωνίας, όπως δήλωσε στο sport-fm.gr. Αναλυτικά, όσα είπε ο εκπρόσωπος του πρίγκιπα:

-Κύριε Τσάκα, πείτε μας, καταρχάς, αν ισχύει αυτό που είπατε, πως αν ο Παναθηναϊκός προχωρήσει την υπόθεση της Arboris Capital, εσείς θα αποσύρετε την πρόταση του Σαουδάραβα πρίγκιπα;
«Έγινε μια παρανόηση στα λόγια τα οποία είπα. Δεν μεταφέρθηκαν σωστά. Η κουβέντα μου, ακριβώς, έχει να κάνει με τον διαπραγματευτή μας. Εμείς διαπραγματευόμαστε σε αυτή τη φάση τουλάχιστον με το 54.7% του κ. Βαρδινογιάννη, όχι με την ΠΑΕ ΠΑΟ. Είχα πει, λοιπόν, ότι αν ο κ. Βαρδινογιάννης δώσει εξουσιοδότηση στην Arboris, αυτό για εμάς αυτόματα σημαίνει παύση των συνομιλιών. Απόσυρση της πρότασης».

-Ισχύει αυτό που γνωρίζουμε, ότι Παρασκευή έρχεται ο πρίγκιπας στην Ελλάδα;
«Η ατζέντα του πρίγκιπα στην Ελλάδα είναι έτοιμη και όντως είναι για την Παρασκευή. Υπάρχει, βέβαια, και αυτό πρέπει να κρατηθεί σαν υποσημείωση, η σύνταξη του μνημονίου από την πλευρά των δικηγόρων των δυο πλευρών. Τα χαρτιά είναι στο τραπέζι. Ελπίζουμε ότι την Πέμπτη το αργότερο θα είναι έτοιμα αυτά για να έχουμε τη χαρά να υποδεχτούμε τον πρίγκιπα την Παρασκευή στην Αθήνα».

-Επομένως, δηλώνετε για μια ακόμη φορά αισιόδοξος για θετική έκβαση στην υπόθεση;
«Απόλυτα. Από την πλευρά μας είμαστε πανέτοιμοι».

-Σε περίπτωση που προχωρήσει το deal, πείτε μας αν έχει ζητήσει εσείς κάποια συζήτηση με τους άλλους μετόχους ή αν θα το κάνετε στην πορεία;
«Δεν έχουμε ζητήσει συνάντηση με κανέναν, γιατί το θεωρούμε άκαιρο αυτή τη στιγμή. Όμως σαν μεγαλομέτοχοι, οπωσδήποτε θα επιδιωχθεί συνάντηση και σύμπνοια με όλους τους υπόλοιπους μετόχους».

-Δηλώνετε ότι θα είστε συνεργάτης στη νέα προσπάθεια αυτή του σαουδάραβα πρίγκιπα. Επομένως να υποθέσουμε ότι θα συμμετάσχετε στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός;
«Δεν το δηλώνω εγώ, το δήλωσε ο ίδιος ο πρίγκιπας».

-Επομένως, στην επόμενη μέρα του Παναθηναϊκού, σε περίπτωση που προχωρήσει η συμφωνία, θα είστε κι εσείς;
«Οπωσδήποτε, αυτό χωρίς συζήτηση. Είναι μέσα στις υποχρεώσεις μου, έναντι του deal».