Τουρκο-τηλεκρατία

Εγκυρη πηγή με πληροφορεί ότι έλληνας ανεξάρτητος μεγαλοπαραγωγός τηλεοπτικών σειρών αποφάσισε να μην προχωρήσει στη δημιουργία καινούργιων γιατί δεν μπορεί να αντέξει τον ανταγωνισμό των τουρκικών. Ακόμα και κάποιος που δεν ανοίγει την τηλεόρασή του γνωρίζει την εδώ και χρόνια τουρκική κυριαρχία στα ελληνικά κανάλια

Τουρκο-τηλεκρατία | tovima.gr
Εγκυρη πηγή με πληροφορεί ότι έλληνας ανεξάρτητος μεγαλοπαραγωγός τηλεοπτικών σειρών αποφάσισε να μην προχωρήσει στη δημιουργία καινούργιων γιατί δεν μπορεί να αντέξει τον ανταγωνισμό των τουρκικών. Ακόμα και κάποιος που δεν ανοίγει την τηλεόρασή του γνωρίζει την εδώ και χρόνια τουρκική κυριαρχία στα ελληνικά κανάλια.
Το πλήγμα στην παραγωγή ελληνικών σειρών ήταν φυσιολογικό να γίνει, αρκεί κάποιος να συγκρίνει το κόστος ανά επεισόδιο των τουρκικών και των ελληνικών. Ενα τουρκικό επεισόδιο πωλείται κατά μέσον όρο προς 5.000 δολάρια, την ώρα που ένα ελληνικό επεισόδιο εξωτερικής παραγωγής αγοραζόταν ως τώρα προς αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ από τα κανάλια. Επισημαίνω ότι το κάθε τουρκικό επεισόδιο έχει 90 λεπτά διάρκεια και όχι 45, όπως συμβαίνει με τα ελληνικά.
Η Τουρκία έχει την πολυτέλεια να πουλά φθηνά τις σειρές της γιατί απλούστατα κατάφερε να διεισδύσει στις αγορές πολλών χωρών του κόσμου (κυρίως σε Ευρώπη και Ασία) και να τις κατακτήσει. Οταν οι Τούρκοι αποφάσισαν να κάνουν εξαγωγή πολιτισμού το έκαναν αποφασιστικά έχοντας πρώτα «σπουδάσει» το αντικείμενο: στην τηλεόραση επένδυσαν μεν στο λαϊκό θέαμα αλλά ακόμα και το ευτελές το έφτιαξαν ξοδεύοντας πολλά χρήματα και προσαρμόζοντάς το κατά τέτοιον τρόπο ώστε να είναι φιλικό και ελκυστικό για κάθε τηλεοπτική αγορά.
Αυτά που ανέκαθεν είχε η Τουρκία και που ποτέ δεν είχαμε στην Ελλάδα (και φοβάμαι ότι δεν θα τα έχουμε για πολλά χρόνια) είναι το σύστημα, η οργάνωση και ο στόχος. Και στην εξαγωγή πολιτισμού οι Τούρκοι αποδείχθηκαν καλύτεροι μαχητές από τους Ελληνες γιατί ακόμα και στον πολιτισμό της τηλεόρασης η Ελλάδα αγκομαχάει και η Τουρκία… τη βαστάει.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk