Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας του αμερικάνικου περιοδικού «Us», ο Βρετανός ηθοποιός ετοιμάζεται να δοκιμάσει τις δυνάμεις τους και στον χώρο της μουσικής.

Μετά τους πρωταγωνιστικούς του ρόλους στη σειρά ταινιών «Twilight», αλλά και σε άλλες επιτυχημένες χολιγουντιανές παραγωγές, ο 25χρονος ηθοποιός θα ηχογραφήσει πολύ σύντομα το πρώτο του άλμπουμ.

«Ο Ρομπ έχει εδώ και καιρό κάποια έτοιμα πρωτότυπα κομμάτια, αλλά το φορτωμένο πρόγραμμά του δεν του επέτρεπε να αφοσιωθεί ολοκληρωτικά σε αυτά» αναφέρει ανώνυμη πηγή στην ιστοσελίδα, για τον νεαρό σούπερ σταρ που είναι δεινός κιθαρίστας και ο οποίος έχει ήδη ηχογραφήσει το «Never Think» -σε συνεργασία με τον φίλο του στιχουργό και μουσικό Σαμ Μπράντλεϊ- και το «Let Me Sign» για το πρωτότυπο σάουντρακ του «Twilight».

«Τώρα έχει λίγες εβδομάδες καιρό για να προετοιμάσει το άλμπουμ του μέχρι να ξεκινήσει και πάλι την προώθηση του The Twilight Saga:Breaking Dawn» προσθέτει η ίδια πηγή, ενώ αποκαλύπτει ότι ο αγαπημένος της Κρίστεν Στιούαρτ εκτός από κιθάρα έχει ήδη μελετήσει και άλλα όργανα όπως πιάνο, καθώς «έχει εμμονή με την μουσική».

Όσο για το ύφος του άλμπουμ θα είναι βασισμένο στην κιθάρα και στα τύμπανα και δεν θα έχει καμία σχέση με την ποπ μουσική. «Θα είναι σαν ο Ρέι ΛαΜοντάν να συναντά τον Βαν Μόρισον» δήλωσε άλλη πηγή στην ίδια ιστοσελίδα. «Η μουσική είναι η πρώτη του αγάπη. Όταν παίζει μουσική στο στούντιο είναι η καλύτερη στιγμή της ζωής του» προσθέτει.

Ο συμπρωταγωνιστής του στο «Twilight», Τζάκσον Ραθμπόουν αναφέρει ότι «ο Πάτινσον λατρεύει να παίζει μπλουζ με την κιθάρα του και πολλές φορές όταν τελειώναμε τα γυρίσματα επιστρέφαμε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου και τζαμάραμε. Είναι ένα πολύ ταπεινό και ήσυχο παιδί που λατρεύει την μουσική».