Ενας 44χρονος ουαλός οπαδός το βράδυ της Τρίτης (6/9) έχασε τη ζωή του σε επεισόδια έξω από το γήπεδο «Γουέμπλεϊ» στο Λονδίνο, πριν από την αναμέτρηση της Αγγλίας με την Ουαλία (1-0) για τα προκριματικά του Euro 2012. Ο άτυχος Ουαλός υπέστη καρδιακή προσβολή μετά από σοβαρά χτυπήματα που δέχθηκε στο κεφάλι. Παρά την άμεση μεταφορά του στο νοσοκομείο, οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον κρατήσουν στη ζωή.

Η αστυνομία του Λονδίνου προχώρησε σε έξι συλλήψεις ουαλών οπαδών, αφού τα επεισόδια έγιναν λίγο πριν από την είσοδο των φιλοξενούμενων στις κερκίδες. Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα βρετανικά ΜΜΕ πρόκειται για «εμφύλια» συμπλοκή ουαλών οπαδών και δεν υπάρχει η συμμετοχή Αγγλων. Η αγγλική αστυνομία άμεσα προχώρησε στη σύλληψη έξι ουαλών οπαδών

Είναι η τρίτη φορά την τελευταία 20ετία που κάποιος άνθρωπος χάνει τη ζωή του εντός ή περιμετρικά των βρετανικών γηπέδων. Το 2010 στην αναμέτρηση της Στόουκ με την Μπλάκμπερν στο «Μπριτάνια» φίλαθλος χτυπήθηκε από αντικείμενο που πέταξε οπαδός της αντίπαλης ομάδας, ενώ το 2003 ένας «σεκιούριτι» της Αστον Βίλα δολοφονήθηκε σε συμπλοκή τουλάχιστον 100 χούλιγκαν της Αστον Βίλα και της ΚΠΡ.