Στον απόηχο των επεισοδιακών «clasico», όπου η πρωταθλήτρια Μπαρτσελόνα κατέκτησε το Σούπερ Καπ στις δύο αναμετρήσεις της με τη Ρεάλ Μαδρίτης και την αναβολή της πρεμιέρας του ισπανικού πρωταθλήματος μοιάζει πολύ πιθανή η μετάθεση της δεύτερης αγωνιστικής της Πριμέρα Ντιβισιόν.

Ξεχάστε τη σύρραξη του «Καμπ Νου», όπου ενεπλάκησαν 35 ποδοσφαιριστές της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ Μαδρίτης. Ξεχάστε το γεγονός ότι η Ρεάλ Μαδρίτης έχει ετήσια έσοδα ύψους 480 εκατ. ευρώ και η Μπαρτσελόνα 450 εκατ. ευρώ. Πίσω από τη λαμπερή βιτρίνα των κορυφαίων συλλόγων του πλανήτη κρύβεται ένα πρωτάθλημα και σύλλογοι σε βαθιά οικονομική ύφεση.

Η ένωση επαγγελματιών ποδοσφαιριστών της Ισπανίας διεκδικεί τα οφειλόμενα ύψους 50 εκατ. ευρώ για περισσότερους από 200 ποδοσφαιριστές (πέρυσι τα χρέη ήταν σχεδόν 15 εκατ. ευρώ σε 100 ποδοσφαιριστές) έχοντας την υποστήριξη και των πολύ διάσημων σταρ της Πριμέρα Ντιβισιόν. «Ολοι οι ποδοσφαιριστές είναι υπέρ της απεργίας» είπε ο αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης Ικερ Κασίγιας, έχοντας στο πλευρό του και τον αρχηγό της Μπαρτσελόνα Κάρλες Πουγιόλ.

Στη συνάντηση των συνδικαλιστών ποδοσφαιριστών με τη λίγκα που έγινε το βράδυ της Πέμπτης (18/8) δεν βρέθηκε λύση, με αποτέλεσμα να αναβληθεί οριστικά η πρεμιέρα του Σαββάτου. Πλέον οι συζητήσεις γίνονται για να «σωθεί» τουλάχιστον η 2η αγωνιστική, καθώς σε περίπτωση που αναβληθεί και αυτή η πίεση θα είναι τεράστια για τους διοικούντες την ισπανική λίγκα, μιας και δεν θα υπάρχουν διαθέσιμες ημερομηνίες στο καλαντάρι!

Να σημειωθεί ότι αυτή είναι η πέμπτη απεργία στην ιστορία της Πριμέρα Ντιβισιόν, ενώ η τελευταία φορά που αναβλήθηκαν αγώνες ήταν το μακρινό 1984.

Οι παίκτες αποφάσισαν παράλληλα ότι θα διακόψουν τις προπονήσεις τους τουλάχιστον ως τη Δευτέρα (22/8), οπότε και έχει προγραμματιστεί η τρίτη συνάντηση μεταξύ των εμπλεκομένων!