Το Αρχείο της ΕΡΤ τιμώντας τη μνήμη του Αναστασίου Πεπονή, ο οποίος απεβίωσε χθες Δευτέρα 8 Αυγούστου, ψηφιοποίησε και παρουσιάζει μέσω των ιστοσελίδων www.ert-archives.gr και www.ert.gr το επεισόδιο της εκπομπής «Μινιατούρες – Συνεικόνες», με τίτλο «Αναστάσης Πεπονής : 1961–1981, Τα γεγονότα και τα πρόσωπα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αναστάσης Πεπονής κατά τη μακρόχρονη διαδρομή του είχε διατελέσει και Γενικός Διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος Ραδιοφωνίας (1964-1965),

Στο επεισόδιο της συγκεκριμένης εκπομπής μιλάει στον δημοσιογράφο Κώστα Κωβαίο για το βιβλίο του «1961-1981, Τα γεγονότα και τα πρόσωπα», στο οποίο περιγράφει σημαντικές προσωπικότητες από το χώρο της πολιτικής και του πνεύματος και αναφέρεται σε γεγονότα που επηρέασαν το πολιτικό, ιδεολογικό και κοινωνικό ιστό της Ελλάδας.

Εν τω μεταξύ σε ανακοίνωσή της η διοίκηση της ΕΡΤ εκφράζει τη θλίψη της για το θάνατο του γνωστού πολιτικού «ο οποίος καθ’ όλη τη διάρκεια της μακράς πορείας του στην πολιτική και τη δημόσια ζωή της χώρας διακρίθηκε για το ήθος του, την ακεραιότητά του και τους αγώνες του για τη δημοκρατία και την αξιοκρατία. Κατά τη διάρκεια της θητείας του (1964 – 1965) στη θέση του Γενικού Διευθυντή του Εθνικού Ιδρύματος Ραδιοφωνίας (ΕΙΡ), καθιέρωσε τη χρήση της δημοτικής στο ραδιόφωνο, ενώ ίδρυσε και τον Πειραματικό Σταθμό Τηλεόρασης, που αποτέλεσε τον πρόδρομο του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα».

Αντί στεφάνων, η ΕΡΤ θα καταθέσει από 100 ευρώ στους συλλόγους Το Χαμόγελο του Παιδιού, Κιβωτός του Κόσμου και στα Παιδικά Χωριά SOS.