Ψαλίδι 50% αναδρομικά σε κίνητρο απόδοσης και επιδόματα στο δημόσιο

Σημαντικές περικοπές θα έχουν οι μισθοί χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων. Με τροπολογία που κατέθεσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών εφαρμόζονται από 1ης Ιουλίου μειώσεις σε κρίσιμα επιδόματα

Σημαντικές περικοπές θα έχουν οι μισθοί χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων. Με τροπολογία που κατέθεσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών εφαρμόζονται από 1ης Ιουλίου μειώσεις σε κρίσιμα επιδόματα.

Ετσι:
– Μειώνεται κατά 50% το κίνητρο απόδοσης το οποίο ανάλογα με τη βαθμίδα φτάνει από 86 έως και 120 ευρώ.

– Ερχεται περικοπή των επιδομάτων που λαμβάνουν εργαζόμενοι στο υπουργείο Εξωτερικών. Περικοπές θα υπάρξουν για τους πρέσβεις και τους γραμματείς. Θα φτάνουν στο 30% επί των σημερινών επιδομάτων (140 – 137 ευρώ).

-25% το ποσό του ειδικού ερευνητικού επιδόματος των Ειδικών Λειτουργικών Επιστημόνων των Ερευνητικών Κέντρων και Ανεξάρτητων Ερευνητικών Ινστιτούτων. (Σήμερα το επίδομα κυμαίνεται από 140 ευρώ μέχρι 388 ευρώ).

– 20% το ποσό του ειδικού ερευνητικού επιδόματος των μελών ΔΕΠ (Σήμερα κυμαίνεται από 316 ευρώ μέχρι 426 ευρώ), του ερευνητικού επιδόματος του εκπαιδευτικού προσωπικού των ΤΕΙ (Σήμερα κυμαίνεται από 136 ευρώ μέχρι 385 ευρώ), του επιδόματος για την ταχύτερη προώθηση των ερευνητικών προγραμμάτων Επιστημονικού Ερευνητικού Προσωπικού ΚΕΠΕ, του ειδικού ερευνητικού επιδόματος Συμβούλων και Παρέδρων του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου (Σήμερα κυμαίνεται από 172 ευρώ μέχρι 394 ευρώ), του επιδόματος νοσοκομειακής απασχόλησης των γιατρών του Ε.Σ.Υ. (κυμαίνεται από 355 ευρώ μέχρι 450 ευρώ), του επιδόματος του αποκλειστικού ειδικού λειτουργήματος των Αρχιερέων της Εκκλησίας της Ελλάδος (Σήμερα ανέρχεται στα 274 ευρώ), του επιδόματος ειδικής απασχόλησης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας (Κυμαίνεται από 179 ευρώ μέχρι 464 ευρώ), του ειδικού επιδόματος Ναυτικής Εκπαίδευσης του εκπαιδευτικού προσωπικού των Ακαδημιών του Εμπορικού Ναυτικού (Κυμαίνεται από 125 ευρώ μέχρι 364 ευρώ), του ειδικού ερευνητικού επιδόματος του διδακτικού προσωπικού των ΑΣΕ (Κυμαίνεται από 180 ευρώ έως 370 ευρώ), του ερευνητικού επιδόματος των μελών ΕΕΔΙΠ των ΑΣΕΙ (Κυμαίνεται από 80 ευρώ έως 110 ευρώ), του ερευνητικού επιδόματος του διδακτικού εν γένει προσωπικού των Εκκλησιαστικών Ακαδημιών (Κυμαίνεται από 125 ευρώ μέχρι 364 ευρώ), του ερευνητικού επιδόματος του επιστημονικού προσωπικού των Ινστιτούτων Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Κυμαίνεται από 258 ευρώ μέχρι 328 ευρώ), του ειδικού ερευνητικού επιδόματος του ειδικού και εργαστηριακού διδακτικού προσωπικού των ΑΕΙ (Κυμαίνεται από 118 ευρώ μέχρι 153 ευρώ).

– 15% το ποσό του επιδόματος δημιουργίας και ενημέρωσης βιβλιοθήκης των δικαστικών λειτουργών και του κύριου προσωπικού του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, της πάγιας αποζημίωσης των Ιατροδικαστών (Σήμερα ανέρχεται στα 500 ευρώ), του ειδικού μουσικού επιδόματος του μόνιμου καλλιτεχνικού προσωπικού της Κ.Ο.Α., Κ.Ο.Θ. και Ε.Λ.Σ. (Σήμερα ανέρχεται σε 647 ευρώ) και του ειδικού ερευνητικού επιδόματος των καθηγητών της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (Σήμερα ανέρχεται στο ποσό των 426 ευρώ).

– 10% τα ποσά που χορηγούνται ως ειδική πρόσθετη αμοιβή ή ως επίδομα αποτελεσματικότητας και παραγωγικότητας στο ειδικό επιστημονικό προσωπικό των Ανεξάρτητων Διοικητικών Αρχών (κατά μέσο όρο ανέρχεται στα 700 ευρώ).

– 30% τα ποσά που προβλέπονται ως κίνητρο ή ως πριμ παραγωγικότητας από Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας κ.λπ. που καταβάλλονται στο προσωπικό με σχέση εργασίας ι.δ.α.χ. του Δημοσίου, ν.π.δ.δ. και ο.τ.α.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk