Μπορεί να έχει γυρίσει στην Βενετία την ταινία του «Όλοι λένε σ’ αγαπώ». Στη Ρώμη, όμως, ο Γούντι Άλεν κάνει για πρώτη φορά γυρίσματα.

Ο φακός συνέλαβε τον αμερικανό σκηνοθέτη στην ιταλική πρωτεύουσα όπου μόλις ξεκίνησαν τα γυρίσματα της νέας του ταινίας The Bop Decameron με ένα all star καστ βασισμένη στο Δεκαήμερο του Βοκκάκιου. Μαζί του, η Πενέλοπε Κρους θεάθηκε να δέχεται συμβουλές από το σκηνοθέτη της, λίγο πριν αρχίσουν τα γυρίσματα στην πλατεία Αουγκούστο Ιμπερατόρε στην καρδιά της Ρώμης.

Στην κωμωδία που υπολογίζεται να βγει στις σκοτεινές αίθουσες το 2012 παίζουν επίσης ο Άλεκ Μπόλγουιν, η Τζούντι Ντέιβις, ο Ρομπέρτο Μπενίνι, η Έλεν Πέιτζ και άλλοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια ο Γούντι Άλεν έχει εγκαταλείψει την αγαπημένη του Νέα Υόρκη και κάνει γυρίσματα σε ευρωπαϊκές πόλεις. Η τελευταία του ταινία Midnight in Paris υπήρξε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του box office τα τελευταία χρόνια. Η ταινία The Bop Decameron σηματοδοτεί την επιστροφή του Γούντι Άλεν μπροστά στις κάμερες μετά από 5 χρόνια και συγκεκριμένα το 2006.