Την, άγνωστη μέχρι σήμερα στο πλατύ κοινό, βραβευμένη δανέζα σχεδιάστρια Μαλένε Μπίργκερ «συνέστησε» η Κέιτ Μίντλετον μέσα από την περιοδεία που κάνει μαζί με το σύζυγό της, πρίγκιπα Γουίλιαμ σε ΗΠΑ και Καναδά. Ακολουθώντας τα πρότυπα της Μισέλ Ομπάμα, η οποία _ εκτός από καθιερωμένους designers _ λανσάρει και λιγότερο γνωστά ονόματα της διεθνούς μόδας, με ευκολοφόρετα και ταιριαστά σε κάθε περίσταση ρούχα, η νέα σύζυγος του Γουίλιαμ επιχειρεί να παρουσιάσει ένα χαμηλών τόνων ενδυματολογικό προφίλ.

Η νυν δούκισσα του Κέιμπριτζ διάλεξε να λανσάρει ένα φόρεμα της Μπίργκερ, το «Bullet Dress» στην επίσκεψή της στο Γιέλοουνάιφ στο βορειοδυτικό Καναδά. Η επίσκεψη του ζεύγους στις βορειοδυτικές επαρχίες ξεκίνησε τη Δευτέρα στο πλαίσιο της περιοδείας τους στον Καναδά που άρχισε νωρίτερα ενώ από την Τετάρτη μέχρι την Παρασκευή οι νεόνυμφοι θα βρίσκονται στην Αμπέρτα ολοκληρώνοντας την περιοδεία τους στον Καναδά.

Άλλους σχεδιαστές που τίμησε με τις επιλογές της στον Καναδά η Κέιτ Μίντλετον ήταν ο, τουρκικής καταγωγής _ γεννημένος στον Καναδά _ Ερντέμ Μοριάλογλου που δείχνει τις συλλογές του στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου φορώντας ένα δαντελένιο φόρεμα με την υπογραφή του και ο οίκος Issa με ένα wrap dress, δηλαδή φόρεμα-ρόμπα που είναι αμερικάνικη εφεύρεση. Πρόκειται για τον ίδιο οίκο που η Κάθρην είχε επιλέξει για το sapphire blue φόρεμα της επίσημης ανακοίνωσης των αρραβώνων της με τον Ουίλιαμ.

Να θυμίσουμε ότι σε μια έξυπνη κίνηση, η Κέιτ Μίντλετον «έκοψε» κάθε είδους στιλίστα από το πρώτο επίσημο ταξίδι του πριγκιπικού ζεύγους στον Καναδά. Και μπορεί τις επιλογές των ρούχων να της κάνει μόνη της, δεν μπορεί να συμβεί το ίδιο με τα μαλλιά της. Την πολυτέλεια του προσωπικού κομμωτή η Μίντλετον δεν μπόρεσε να την στερήσει από τον εαυτό της.