Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Αθηνών (ΣΔΥΑ) και ο Δήμος Γορτυνίας διοργανώνουν τον 2ο ετήσιο λαϊκό αγώνα δρόμου (επί ασφάλτου) με τίτλο «Θεοδωράκεια 2011», προς τιμήν του μεγάλου συνθέτη και αγωνιστή κ. Μίκη Θεοδωράκη.

Το μήνυμα του αγώνα είναι «ΑΝΑτρέχω στην Αρκαδία», το οποίο αποτελεί σημειολογία για την επιστροφή στις αξίες της ζωής και τους αγώνες, που συναντώνται με το Αρκαδικό Ιδεώδες.

Το πρόγραμμα του αγώνα, με ελεύθερη συμμετοχή ανδρών και γυναικών ηλικίας άνω των 18 ετών, περιλαμβάνει τη διαδρομή Ζάτουνα – Βαλτεσινίκο απόστασης 24,3 χιλιομέτρων. Οι δρομείς θα εκκινήσουν από το χωριό Ζατούνα την Κυριακή 22/05 στις 10.30 π.μ., θα διασχίσουν τη μαγευτική βόρεια πλευρά του όρους Μαίναλον και ακολουθώντας την κεντρική οδική διαδρομή από το χωριό Ζάτουνα θα περάσουν μέσα από τα χωριά Καρκαλού, Καμπέα και Σανατόριο Μάννας και θα τερματίσουν στο Βαλτεσινίκο.

Οι τρεις πρώτοι νικητές και από κάθε κατηγορία (άνδρες-γυναίκες) θα βραβευτούν με το ειδικό μετάλλιο του «ΑΝΑτρέχω στην Αρκαδία» και το μπρούτζινο αγαλματίδιο που φιλοτέχνησε και προσφέρει ειδικά για τον αγώνα ο γλύπτης κ. Γιάννης Σουβατζόγλου.

Πληροφορίες συμμετοχής

Παύλος Διακουμάκος (τηλ. 210 3210497 και 6977 320891) και Ελένη Μπερτσάτου (210 3625168).

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται και ηλεκτρονικά στο www.anatrexo.gr συμπληρώνοντας τα σχετικά πεδία ή με αποστολή e-mail στο: admin@anatrexo.gr. Περιορισμένες εγγραφές θα γίνονται στο σημείο εκκίνησης στην Ζάτουνα την ημέρα του αγώνα από τις 08.00 έως τις 10.00.