Αλλος ένας νεκρός λύκος βρέθηκε στο χωριό Ανατολικό στην επαρχία της Εορδαίας Κοζάνης. Το ζώο εντόπισε, κοντά σε κτηνοτροφική μονάδα, θηροφύλακας της ΣΤ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης και ειδοποίησε τον Αρκτούρο.

Από τη νεκροψία που έγινε στον Κτηνιατρικό Σταθμό Περίθαλψης Άγριων Ζώων, ο οποίος λειτουργεί στον Αετό Φλώρινας, βρέθηκε ότι ο λύκος θανατώθηκε από πυροβολισμό. Ηταν, μια νεαρή θηλυκή λύκαινα, 4 με 5 ετών, η οποία κυοφορούσε. Ο δράστης έδεσε το πόδι του ζώου και το έσυρε ως τη θέση Λιβάδι.

Η Κυνηγετική Ομοσπονδία έχει καταθέσει μήνυση κατά αγνώστων για παράνομη θανάτωση και κακοποίηση. Ο λύκος προστατεύεται σε όλη την Ευρώπη.

Στην Ελλάδα, έπαψε να θεωρείται επιζήμιο είδος από το 1991 και πλέον χαρακτηρίζεται επίσημα ως «τρωτό» είδος. Εντούτοις, η αρνητική εικόνα του λύκου στη συνείδηση των ανθρώπων, αλλά και η συνεχής υποβάθμιση των βιοτόπων του, η μείωση διαθεσιμότητας της φυσικής λείας όπως είναι τα οπληφόρα ζώα, η μεταστροφή της κτηνοτροφίας από ελεύθερη σε σταβλισμένη αποτελούν συνεχείς απειλές για το είδος.

Το «Καταφύγιο του Λύκου», που λειτουργεί στην Αγραπιδιά της Φλώρινας, φιλοξενεί 10 πρώην αιχμάλωτους – από ιδιώτες – λύκους, οι οποίοι δεν αναπαράγονται και δεν πρόκειται ποτέ να επιστρέψουν στη φύση.