«One day without shoes» είναι ο τίτλος της παγκόσμιας εκστρατείας που πραγματοποιείται για να θυμίσει -σ’ όσους το ξεχνούν- ότι η σημασία των παπουτσιών στη βελτίωση της ζωής πολλών φτωχών παιδιών είναι τεράστια.

Με σκοπό, λοιπόν, να ευαισθητοποιήσουν το κοινό γύρω απ’ αυτό το ζήτημα, πολλές εγχώριες διασημότητες πέταξαν τα παπούτσια τους και ξεκινώντας από κατάστημα Theory στο Κολωνάκι, Πατριάρχου Ιωακείμ 2 (που φιλοξένησε την εκδήλωση) περπάτησαν ξυπόλυτοι διανύοντας ένα μεγάλο μέρος της Αθήνας.

Ήταν πράγματι περίεργο το θέαμα για τους κατοίκους της πόλης να βλέπουν τους Βίκυ Καγιά, Λάκη Γαβαλά, Νίκο Κουρή, Μαρία Σγουμποπούλου, Μαρία Βιγκοπούλου, Βασίλη Πατέρα, Αναστασία Τσουρεκά, Αχιλλέα Χαρίτο, Τάσο Ζέππο, Μικέλα Βαράγκη και άλλους γνώριμους να περπατούν χωρίς παπούτσια, στο πλαίσιο της εκστρατείας που όσον αφορά στο ελληνικό κοινό τουλάχιστον, βρήκε απήχηση.

Η εκστρατεία «Μια ημέρα χωρίς παπούτσια» ξεκίνησε το 2009 και το 2010 περισσότεροι από 250.000 άνθρωποι βρέθηκαν στους δρόμους ξυπόλυτοι, μεταξύ αυτών και διασημότητες όπως η Ντέμι Μουρ, η Σαρλίζ Θερόν, ο Λένι Κράβιτς και άλλοι.

Στο κατάστημα Theory, τέλος, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά η συλλογή TOMS Spring 2011. Αξίζει να σημειωθεί ότι η TOMS Shoes για κάθε ζευγάρι παπούτσια που πουλάει χαρίζει κι ένα σε παιδιά που τα έχουν ανάγκη, με αποτέλεσμα να έχει χαρίσει μέχρι σήμερα 1.000.000 παπούτσια σε φτωχά παιδιά.