Το Χρηματιστήριο της Αθήνας θα επωφεληθεί από το «πακέτο αξιοποίησης» της κρατικής περιουσίας που επεξεργάζεται η ελληνική κυβέρνηση, καθώς με απαξιωμένη κεφαλαιαγορά ιδιωτικοποιήσεις δεν γίνονται, σημείωσε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg o πρόεδρος του ΧΑ και διευθύνων σύμβουλος της ΕΧΑΕ κ. Σ. Λαζαρίδης, τονίζοντας ότι η ελληνική αγορά είναι ανοιχτή σε συνεργασίες.

Ο κ. Λαζαρίδης αντέκρουσε τις αιτιάσεις ορισμένων ότι η ελληνική κυβέρνηση οδεύει με πολύ βραδείς ρυθμούς στο δρόμο των ιδιωτικοποιήσεων και ότι η καθυστέρηση αυτή δυσχεραίνει και τις προσπάθειες ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας. «Οταν βιάζεσαι, σκοντάφτεις», είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς.

Ο κ. Λαζαρίδης πρόσθεσε ότι το ΧΑ είναι ανοικτό σε συνεργασίες με ανταγωνιστικές αγορές και αποκάλυψε ότι στόχος του είναι να ισχυροποιήσει τη θέση του ΧΑ έως τα τέλη του 2013, διότι προέβλεψε ότι σε δυόμιση χρόνια θα έχει ανοίξει πλήρως το πεδίο ανάπτυξης μικρότερων κεφαλαιαγορών όπως είναι η ελληνική.

«Ο,τι φέρνει αξία στους μετόχους και στους μεριδιούχους έχει σημασία σε ένα έντονα μεταβαλλόμενο περιβάλλον, όπως είναι αυτό που έχει διαμορφωθεί σήμερα στις αγορές. Αυτό δεν σημαίνει ότι το ΧΑ έχει ήδη ξεκινήσει συζητήσεις με πιθανούς εταίρους»
, εξήγησε ο έλληνας μάνατζερ.