Σε υψηλά τριών εβδομάδων έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές και η Νέα Υόρκη την Τετάρτη, έπειτα και από τις καλές ειδήσεις από το μέτωπο της αμερικανικής αγοράς εργασίας.

Στην Ευρώπη, της ανόδου ηγήθηκαν οι μετοχές των εταιρειών μετάλλων, ιδιαίτερα των Vedanta και BHP Billiton.

Στο πράσινο και οι μετοχές των κατασκευαστών αυτοκινήτων: Οι μετοχές των Volkswagen και Daimler βρέθηκαν στην κορυφή των μετοχών του κλάδου στους πανευρωπαϊκούς δείκτες.

Αντιθέτως, η μετοχή της ιρλανδικής Bank of Ireland έπεσε κατά 9,3% λόγω των φόβων για τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής του ιρλανδικών τραπεζών που αναμένονται την Πέμπτη. Σε ελεύθερη πτώση η μετοχή της Irish Life & Permanent, που υποχώρησε κατά 45,2%.

Στη Νέα Υόρκη, τα στοιχεία για την αγορά εργασίας που έδειξαν αύξηση των νέων θέσεων εργασίας το Μάρτιο και μείωση των απολύσεων καλλιέργησαν θετικό κλίμα στις αγορές.

Στο πράσινο, μεταξύ άλλων, οι μετοχές των εταιρειών τηλεπικοιωνιών (όπως εκείνης της ΑΤ&Τ). Ενισχυμένες και οι μετοχές των χρηματοπιστωτικών Bank of america, Wells fargo, Citigroup και Goldman Sachs.

Στη Φρανκφούρτη, ο DAX30 έκλεισε με άνοδο 1,8% ενώ ο CAC40 στο Παρίσι ενισχύθηκε κατά 0,9%. Άνοδο 0,3% κατέγραψε και ο FTSE100 στο Λονδίνο.

Στη Νέα Υόρκη ο Dow Jones έκλεισε στις 12.350,61 μονάδες με άνοδο 0,58% ενώ ο Nasdaq έκλεισε ενισχυμένος κατά 0,7%. Με άνοδο 0,67% έκλεισε και ο S&P500.