Εκπομπή για την Εκκλησία θα ζητήσει από την ΕΡΤ η Ιερά Σύνοδος. Οι 12 μητροπολίτες – μέλη της Συνόδου αποφάσισαν να ζητήσουν από τη διοίκηση της ΕΡΤ την προβολή εκπομπής που θα αναφέρεται στην Εκκλησία και την προσφορά της. Ταυτόχρονα οι ιεράρχες αποφάσισαν στην ίδια επιστολή τους να εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους για τη διακοπή της προβολής της εκπομπής «Αρχονταρίκι» που παρουσίαζε επί 19 χρόνια ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

Οπως δήλωνε στο «Βήμα» Συνοδικός Μητροπολίτης «πρέπει να υπάρχει στην κρατική τηλεόραση μια εκπομπή για την Εκκλησία ανεξάρτητα από την εξέλιξη που θα υπάρχει με την εκπομπή του Μητροπολίτη Δημητριάδος». Οπως προσέθετε, «τις τελευταίες ώρες, και μετά τον καταιγισμό που δέχθηκε η διοίκηση της ΕΡΤ από διαμαρτυρίες, πληροφορίες δείχνουν ότι η εκπομπή Αρχονταρίκι θα συνεχίζει να προβάλλεται όμως ανεξάρτητα από την τύχη της πρέπει να υπάρχει ειδική εκπομπή για την Εκκλησία».

Μάλιστα, όπως σημειώνεται, πρόκειται για ένα αίτημα που και κατά το παρελθόν είχε θέσει η Ιερά Σύνοδος και είχε αποφασιστεί να συζητηθεί το θέμα με την διοίκηση της ΕΡΤ και εκπροσώπους από την πλευρά της Εκκλησίας τους Μητροπολίτες Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο και Σύρου κ. Δωρόθεο.