«Στο τέλος θα επικρατήσουμε», υπόσχεται στους οπαδούς του ο Μουαμάρ Καντάφι

Την πεποίθηση του ότι η Λιβύη θα βγει νικηφόρα από την αναμέτρηση με τις δυτικές χώρες και με τους αντικαθεστωτικούς εξέφρασε ο συνταγματάρχης Καντάφι σε σύντομη, ζωντανή τηλεοπτική εμφάνιση του αργά την Τρίτη.

Στα πλάνα τού κρατικού καναλιού εμφανίζεται μπροστά σε πλήθος υποστηρικτών του για να δηλώσει ότι «στο τέλος θα κερδίσουμε» και στα δύο μέτωπα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή

Ωστόσο, την Τρίτη συνεχίστηκαν για τέταρτη νύχτα οι επιθέσεις κατά στόχων στη Λιβύη από τις συμμαχικές δυνάμεις. Πέρα από επιθέσεις με πυραύλους Tomahawk, αυτόπτες ανέφεραν ότι ακούστηκαν ισχυρές εκρήξεις στην πρώτευσα Τρίπολη.

Νωρίτερα, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Γκι Μουν, δήλωσε ότι η κυβέρνηση της Λιβύης ανακοίνωσε και νέα κατάπαυση του πυρός.

Μιλώντας από την Τυνησία, ο κ.Μπαν είπε ότι ο πρωθυπουργός της Λιβύης, Αλ Μπαγνταντί Άλι αλ-Μαχμούντι, τον ενημέρωσε τηλεφωνικά για την εξέλιξη αυτή.

Κατάπαυση του πυρός είχε ανακοινωθεί –και μάλιστα σε δύο φορές– την περασμένη εβδομάδα λίγο μετά το ψήφισμα του ΟΗΕ που ενέκρινε τη ζώνη απαγόρευσης πτήσεων.

Ωστόσο, οι δυτικές χώρες αντιμετώπισαν την κίνηση της Τρίπολης με σκεπτικισμό και έσπευσαν να διευκρινίσουν ότι θέλουν να δουν στο θέμα αυτό έργα και όχι λόγια. Πολύ γρήγορα πάντως κατήγγειλαν ότι οι λιβυκές κυβερνητικές δυνάμεις την παραβίασαν, για να ακολουθήσουν οι βομβαρδισμοί.

Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk