Ιερώνυμος: «Κάποιοι δρουν συστηματικά για να προσβάλλουν το 1821»

Βολές κατά όλων όσοι προσπαθούν να αλλοιώσουν την Επανάσταση του 1821 εξαπέλυσε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, ο οποίος τα τελευταία εικοσιτετράωρα συμμετέχει σε πολλές και διαφορετικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο. «Κάτι άλλαξε τις τελευταίες δεκαετίες. Η αθλιοποίηση της ζωής δεν περιορίζεται στον εαυτό μας, επεκτείνεται στο παρελθόν, επιχειρείται μια υπομείωση, ένα κατέβασμα του χθες για να μη φαίνεται το δικό μας νανικό ανάστημα. Χτίζουμε όχι κάτι δικό μας αλλά γκρεμίζουμε ο, τι έχτισαν με θυσίες και αίματα οι πρόγονοί μας» είπε ο Αρχιεπίσκοπος μιλώντας σε ανώτατους αξιωματικούς των Ενόπλων δυνάμεων.

Παρουσιάζοντας την προσφορά της Εκκλησίας στην Επανάσταση και στον ρόλο που διαδραμάτισαν ο Αθανάσιος Διάκος και ο Επίσκοπος Σαλώνων Ησαΐας ο κ. Ιερώνυμος τόνισε: «Διερωτώνται πολλοί συμπολίτες μας γιατί τέτοιο μένος κατά του 1821, γιατί τέτοια μανία κατά των ηρώων και των μαρτύρων του. Είναι απλό, πρόσθεσε: το 1821 παραμένει το μεγάλο σχολείο του απροσκύνητου ήθους. Και η νέα τάξη πραγμάτων μας θέλει προσκυνημένους και υποταγμένους».

Και συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο δήλωσε με νόημα «σήμερα κάποιοι δρουν συστηματικά όχι για να προβάλλουν αλλά για να προσβάλλουν το 1821. Επιδίδονται μετά μανίας όχι στο να επιδείξουν – κάτι που άλλωστε θα ήταν θεμιτό – τις μαύρες κηλίδες που είχε η Επανάσταση, όπως κάθε Επανάσταση, αλλά για να τις μεγεθύνουν, να τις μεγαλοποιήσουν και με τον ύπουλο τρόπο να συγκαλύψουν τη λαμπρότητα».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk