Νέα επεισόδια στο σήριαλ της μη πραγματοποιηθείσας μεταπήδησης του κ. Αν.Λιάσκου από τη ΝΔ στον ΛΑΟΣ παρείχε μιλώντας στο ΒΗΜΑ 99,5 ο βουλευτής του Ορθόδοξου Συναγερμού κ. Αδ. Γεωργιάδης. Βάσει των όσων είπε, ο κ. Λιάσκος ήταν αυτός που χτύπησε την πόρτα του ΛΑΟΣ και επί 15 ημέρες έπαιρνε τηλέφωνο, ζητώντας συνάντηση με τον κ. Γ. Καρατζαφέρη. Όσο για το θέμα της μαγνητοφώνησης του κ. Λιάσκου, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως πρόκειται για ηχογραφημένη δήλωση.

{{{ audio1 }}}

Ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε πως το κόμμα του δεν κυνηγάει στελέχη της ΝΔ, αλλά εκείνα έρχονται στον ΛΑΟΣ. Αφού τόνισε πως ο κ. Λιάσκος ήταν εκείνος που χτύπησε την πόρτα του κόμματος, υπογράμμισε πως τουλάχιστον άλλα 10 στελέχη της ΝΔ, συμπεριλαμβανομένου πρώην βουλευτών, έχουν επαφές με τον ΛΑΟΣ.

Ειδικότερα για το θέμα του κ. Λιάσκου, ο γραμματέας του ΛΑΟΣ δήλωσε πως συζήτησε μαζί του το αίτημα που έθεσε για να αναλάβει τον τομέα του τουρισμού, με τον οποίο είχε ασχοληθεί και επί κυβερνήσεως Καραμανλή.

«Μου είπε διάφορα και για το κόμμα του, τα οποία δεν θα ήθελα να αναφέρω, αλλά θα το κάνω αν χρειαστεί» σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

«Χαρήκαμε που ήρθε στο κόμμα μας ο κ. Λιάσκος γιατί τον θεωρούσαμε σοβαρό άνθρωπο, αλλά χαρήκαμε περισσότερο που έφυγε, μετά την συμπεριφορά που επέδειξε. Στην πολιτική, η συνέπεια έχει πρωταρχική αξία. Δεν μπορεί να λέμε κάτι την Πέμπτη και να το ξελέμε την Παρασκευή» επισήμανε ο κ. Γεωργιάδης.

Ερωτηθείς για το θέμα της ηχογράφησης του κ. Λιάσκου, ο κ. Γεωργιάδης παρατήρησε πως πρόκειται για δήλωση που έκανε το στέλεχος της ΝΔ, η οποία ηχογραφήθηκε προκειμένου να μεταδοθεί στα μέσα ενημέρωσης την επομένη, καθώς η «μετεγγραφή» συνέπεσε με την ημέρα της απεργίας στα μέσα ενημέρωσης.

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στο θέμα της κεντροδεξιάς, τονίζοντας πως παρά την προσπάθεια της ΝΔ να πείσει ότι μονοπωλεί την παράταξη, η κεντροδεξιά δεν ανήκει κατ’ αποκλειστικότητα στη ΝΔ.

Σημείωσε, χαρακτηριστικά, πως υπάρχει ένα μεγάλο κόμμα που διαρκώς συρρικνώνεται, ένα μικρό κόμμα που διαρκώς μεγαλώνει κι ένα κόμμα που προσπαθεί να υπάρξει.