ΟΛΠ: Παραιτήθηκαν δύο μέλη του Δ.Σ.

Την παραίτησή τους από το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς ανακοίνωσαν, όπως έγινε γνωστό, ο Νίκος Μουστάκης και ο Άλκης Κορρές ενώ από τη θέση του στην ΟΛΠ Logistics αποχώρησε και ο Γιώργος Νικολούλιας.

Την παραίτησή τους από το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς ανακοίνωσαν, όπως έγινε γνωστό, ο Νίκος Μουστάκης και ο Άλκης Κορρές ενώ από τη θέση του στην ΟΛΠ Logistics αποχώρησε και ο Γιώργος Νικολούλιας.

Σύμφωνα με πληροφορίες την αντίθεσή του ενώπιον του διοικητικού συμβουλίου του ΟΛΠ για την ενεργοποίηση του όρου περί «φιλικής διευθέτησης» μεταξύ ΟΛΠ και του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά-Cosco εξέφρασε ο κ.Μουστάκης.

Σημειώνεται ότι στη σύμβαση παραχώρησης από τον ΟΛΠ του Εμπορευματικού του Σταθμού στην Cosco υπάρχουν σημεία που θα πρέπει να επιλύσουν οι δύο πλευρές. Αν δεν βρεθεί λύση, η υπόθεση θα παραπεμφθεί σε διαιτησία για έξι μήνες που θα γίνει στον Πειραιά αλλά με βάση τους κανόνες του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Ναυτιλιακοί κύκλοι που επικαλείται το ΑΠΕ επισημαίνουν ότι μια «φιλική διευθέτηση» ίσως προκαλέσει de facto αλλαγές στις συμβάσεις παραχώρησης, κάτι που πιθανόν να επιδιώκει η κινεζική πλευρά.

Πριν από λίγες ημέρες είχε ανακοινώσει την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους και το μη εκτελεστικό μέλος του ΔΣ του ΟΛΠ, Αλ. Κορρές.

Από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΛΠ Logistics αποχώρησε, επίσης, προκειμένου να εργασθεί στον ιδιωτικό τομέα, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Γιώργος Νικολούλιας. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ Α.Ε. τονευχαρίστησε για τις υπηρεσίες ίδρυσης της εταιρείας τις οποίες προσέφερε και τον κάλεσε να παραμείνει ως σύμβουλος του ΟΛΠ Α.Ε. για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα σε θέματα ειδικού ενδιαφέροντος.

Εν τω μεταξύ, απόδειξη της εικόνας χάους που επικρατεί στον ΟΛΠ θεωρεί η ΝΔ τις παραιτήσεις.

Σε ανακοίνωσή του ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, σημειώνει ότι «οι παραιτήσεις του αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου (η οποία μάλιστα είναι παλιά απαίτηση των συνδικαλιστών), καθώς και μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΛΠ, δεν αποτελούν απλά κεραυνό εν αιθρία, αλλά καταδεικνύουν το αλαλούμ το οποίο επικρατεί. Μάλιστα αν συνδυαστούν με την αποχώρηση του διευθύνοντος συμβούλου του Ο.Λ.Π Logistics, επιβεβαιώνονται οι θέσεις της Νέας Δημοκρατίας περί ανυπαρξίας επιχειρησιακού σχεδίου και μάλιστα σε μια χρονική περίοδο, όπου τα ανοιχτά ζητήματα είναι πολλά και φλέγοντα. Σε μια κρίσιμη περίοδο για τον τόπο, όπου απαιτείται σοβαρότητα, ρεαλισμός και προπαντός υπευθυνότητα».

Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk