Την παραίτησή του από τη θέση του διευθυντή του φημισμένου μπαλέτου Μπαλσόι της Μόσχας υπέβαλλε ο μέχρι τούδε επικεφαλής του συγκροτήματος μετά την δημοσιοποίηση ερωτικών φωτογραφιών του στο διαδίκτυο.

Ο λόγος, για τον 42χρονο Γκενάντι Γιάνιν (τον οποίο έχουμε δει επανειλημμένως και στην Ελλάδα με το ιστορικό μοσχοβίτικο συγκρότημα) που κατείχε τη θέση από το 2005. Διαζευγμένος και πατέρας δύο παιδιών, ο Γιάνιν υπέβαλε την παραίτησή του καθώς τις προηγούμενες ημέρες στο διαδίκτυο διοχετεύθηκαν φωτογραφίες, οι οποίες τον απεικόνιζαν σε προσωπικές του στιγμές.

Tην ίδια στιγμή, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ανταποκρίσεις από την ρωσική πρωτεύουσα, η παραπομπή στην αντίστοιχη ιστοσελίδα απεστάλη σε χιλιάδες ηλεκτρονικές διευθύνσεις. Πηγές μέσα από το θέατρο αναφέρουν πως ο Γιάνιν έπεσε θύμα παγίδας με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο έχουν κατά καιρούς στοχοποιηθεί διάφοροι παράγοντες της ρωσικής δημόσιας ζωής, και κυρίως πολιτικοί.

Υστερα από τις εξελίξεις αυτές, ο γενικός διευθυντής του θεάτρου, Ανατόλι Ικσάνοφ, τοποθέτησε στη θέση του Γιάνιν τον Γιαν Γκοντόφσκι, μέχρι τούδε σολίστ του συγκροτήματος, η θητεία του οποίου, όμως, θα διαρκέσει μόλις ως το τέλος του 2011. «Ηταν αναπάντεχο» δήλωσε ο νέος διευθυντής μπαλέτου. «Για καιρό αρνιόμουν, όμως δέχτηκα επίμονες πιέσεις κι έτσι δέχτηκα. Είναι σαφώς μία αναβάθμιση για μένα» κατέληξε.