Κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν του χολιγουντιανού κόκκινου τάπητα στήθηκε το βράδυ της περασμένης Τρίτης το κόκκινο χαλί στην είσοδο του Αθηνών Αρένα, όπου ένα μέρος της ελληνικής σόου μπιζ παρήλασε, φωτογραφήθηκε, έκανε δηλώσεις στις κάμερες και πήρε το δρόμο για τα ενδότερα και συγκεκριμένα για την εκδήλωση του Ομίλου Forthnet με αφορμή την 83η τελετή απονομής των ΄Όσκαρ. Είχαν τη λάμψη των ΄Οσκαρ οι αφίξεις των ελλήνων τραγουδιστών, σχεδιαστών μόδας, τηλε – διασημοτήτων και άλλων που έβαλαν τα καλά τους για να αστράψουν στα φλας; Ναι, αλλά … δανεική θα μπορούσαμε να πούμε, αφού _ κακά τα ψέματα _ άλλο οι εγχώριες διασημότητες κι άλλο οι διεθνείς.

Η βραδιά, ωστόσο, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα είχε σκοπό να θυμίσει ότι η Ελλάδα αναμετρήθηκε αρκετές φορές με το Χόλιγουντ στην ιστορία του θεσμού και έφτασε μέχρι το ΄Οσκαρ, ή, έστω, σε απόσταση αναπνοής από τα ΄Όσκαρ. Από την οθόνη παρήλασαν ονόματα όπως αυτά του Ηλία Κάζων, της Μελίνας Μερκούρη, της Κατίνας Πα ξινού, του Μιχάλη Κακόγεννη, του Βαγγέλη Παπαθανασίου, του Βασίλη Φωτόπουλου και άλλων, ενώ ο παρουσιαστής της βραδιάς, Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος, ανέφερε και στιγμιότυπα που σημάδεψαν την ιστορία της συνάντησης των Ελλήνων με τα ΄Οσκαρ. (Το ξέρατε, για παράδειγμα, ότι ο Μάνος Χατζιδάκις το 1960 δεν βρέθηκε στην τελετή απονομής για να παραλάβει το ΄Οσκαρ για το τραγούδι «Τα παιδιά του Πειραιά» στην ταινία «Ποτέ την Κυριακή» του Ζυλ Ντασέν και ένας από τους παρουσιαστές της απονομής ανέφερε ότι θα έρθει να το πάρει όταν … ξημερώσει Κυριακή;).

Η βραδιά της περασμένης Τρίτης, ωστόσο, βασίστηκε ιδιαίτερα στο χορευτικό κομμάτι με την ομάδα του Γιάννη Κακλέα να ενσαρκώνει σκηνές από δημοφιλείς ταινίες όλων των εποχών, ενώ ιδιαίτερη μνεία έγινε στον «Κυνόδοντα» του Γιώργου Λάνθιμου που διαγωνίζεται φέτος για το ΄Οσκαρ καλύτερης ξένης ταινίας. Η μικρή εμφάνιση της Καρυοφιλλιάς Καραμπέτη ως συμπαρουσιάστριας και οι ερμηνευτικές συμμετοχές των Αντώνη Λουδάρου, Νίκης Πόντε και Μέμου Μπεγνή εμπλούτισαν το πρόγραμμα που το μαγνητοσκοπούσε η Nova.

Εκεί κοντά στις δώδεκα η βραδιά ολοκληρώθηκε και οι εγχώριες διασημότητες που, σημειωτέον, είχαν γεμίσει απ’ άκρου εις άκρον το Αθηνών Αρένα πήραν το δρόμο προς την έξοδο. «Καλό το σήμερα», ψιθύρισε ένα νεαρό μοντέλο καθώς είχε πάρει αγκαζέ την κολλητή της για να βοηθηθεί στο περπάτημα με τα δωδεκάποντα, «αλλά ακόμα καλύτερο το χθες…»