Στον Γιώργο Δεπάστα το Βραβείο Μετάφρασης «Μάριος Πλωρίτης»

Ο Γιώργος Δεπάστας έλαβε το Βραβείο Θεατρικής Μετάφρασης 2010 «Μάριος Πλωρίτης» για τη μετάφραση του έργου «Ο σκύλος, η νύχτα και το μαχαίρι» του Μάριους φον Μάγενμπουργκ που παρουσιάστηκε στο Από Μηχανής- στο ίδιο θέατρο όπου έλαβε χώρα και η χθεσινή απονομή, από τον περυσινό νικητή Στρατή Πασχάλη (το βραβείο συνοδεύεται από 3.000 ευρώ). Γεννημένος στην Αθήνα το 1945 και με σπουδές ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης ο Γιώργος Δεπάστας επέστρεψε στις αρχές του 1991 στην Αθήνα και αφιερώθηκε στη λογοτεχνική και θεατρική μετάφραση, από την αγγλική και τη γερμανική γλώσσα και αντίστροφα.

Στον Γιώργο Δεπάστα το Βραβείο  Μετάφρασης «Μάριος Πλωρίτης» | tovima.gr

Ο Γιώργος Δεπάστας έλαβε το Βραβείο Θεατρικής Μετάφρασης 2010 «Μάριος Πλωρίτης» για τη μετάφραση του έργου «Ο σκύλος, η νύχτα και το μαχαίρι» του Μάριους φον Μάγενμπουργκ που παρουσιάστηκε στο Από Μηχανής- στο ίδιο θέατρο όπου έλαβε χώρα και η χθεσινή απονομή, από τον περυσινό νικητή Στρατή Πασχάλη (το βραβείο συνοδεύεται από 3.000 ευρώ). Γεννημένος στην Αθήνα το 1945 και με σπουδές ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης ο Γιώργος Δεπάστας επέστρεψε στις αρχές του 1991 στην Αθήνα και αφιερώθηκε στη λογοτεχνική και θεατρική μετάφραση, από την αγγλική και τη γερμανική γλώσσα και αντίστροφα. Εχει μεταφράσει έργα των Εσσε, Σνίτσλερ, Τσέχοφ, Ιψεν, Στρίντμπεργκ κ.ά. ενώ έχει συνεργασθεί με κρατικές και ελεύθερες σκηνές. Συνυποψήφιοί του ήταν οι Ελένη Βαροπούλου , Αννίτα Δεκαβάλλα, ΓλυκερίαΚαλαϊτζή και Διονύσης Καψάλης. Το βραβείο, μια πρωτοβουλία της Σοφίας Ιορδανίδου σε συνεργασία με το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας «Διόνυσος», απονέμεται τρίτη χρονιά. Η Κριτική Επιτροπή αποτελούνταν από τους Σάββα Πατσαλίδη (πρόεδρο), Ξένια Καλογεροπούλου, Μαρία Ευσταθιάδη , Βίκτωρα Αρδίττη, Χριστόφορο Χαραλαμπάκη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Κινήσεις κρυφές Είναι πλέον αποφασισμένος να σταματήσει να... κρύβει τα πούρα του μέσα στα ροζ ρόλεϊ της Τίτι Βανίλι. ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk