Τα γαλακτοκομικά προστατεύουν την καρδιά

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Τα αποτελέσματα νέας έρευνας που έγινε στην Σουηδία έδειξαν ότι σε αντίθεση με όσα πιστεύαμε μέχρι σήμερα η κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων δρα ευεργετικά στην καρδιά. Τα γαλακτομικά αποτελούν βασική πηγή κορεσμένων λιπαρών, τα οποία συνδέονται με καρδιακές παθήσεις και γι΄ αυτό δεν θεωρούνταν φιλικά για την καρδιά. Ομως η νέα έρευνα δείχνει ότι η κατανάλωση γαλακτομικών προστατεύει την καρδιά δρώντας ποικιλοτρόπως, όπως για παράδειγμα μειώνοντας την αρτηριακή πίεση ή περιορίζοντας τα επίπεδα χοληστερόλης.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Τα αποτελέσματα νέας έρευνας που έγινε στην Σουηδία έδειξαν ότι σε αντίθεση με όσα πιστεύαμε μέχρι σήμερα η κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων δρα ευεργετικά στην καρδιά. Τα γαλακτομικά αποτελούν βασική πηγή κορεσμένων λιπαρών, τα οποία συνδέονται με καρδιακές παθήσεις και γι΄ αυτό δεν θεωρούνταν φιλικά για την καρδιά. Ομως η νέα έρευνα δείχνει ότι η κατανάλωση γαλακτομικών προστατεύει την καρδιά δρώντας ποικιλοτρόπως, όπως για παράδειγμα μειώνοντας την αρτηριακή πίεση ή περιορίζοντας τα επίπεδα χοληστερόλης.

Επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Ουψάλα μελέτησαν χίλια άτομα, τα μισά εκ των οποίων ήταν απολύτως υγιή και τα άλλα μισά είχαν υποστεί καρδιακή προσβολή. Διαπίστωσαν ότι εκείνοι που κατανάλωναν περισσότερα γαλακτοκομικά προϊόντα από τους υπόλοιπους είχαν μικρότερες πιθανότητες να υποστούν καρδιακή προσβολή.

Οπως διαπιστώθηκε η ευεργετική επίδραση στην υγεία της καρδιάς από τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι μεγαλύτερη στις γυναίκες, αφού οι πιθανότητες να αντιμετωπίσουν πρόβλημα μειώνονται κατά 23%, ενώ στους άνδρες το αντίστοιχο ποσοστό είναι 14%. Αν και ο μηχανισμός της προστασίας της καρδιάς δεν έχει εντοπιστεί, οι ερευνητές εκτιμούν ότι ο συνδυασμός ασβεστίου, βιταμίνης D και καλίου που διαθέτουν τα γαλακτοκομικά είναι αυτός που λειτουργεί προστατευτικά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk