Κορυφαίο ζήτημα για την πλήρη εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας» αποτελεί η ανεύρεση των σπιτιών που χρησιμοποιούνταν ως γιάφκες για τη φύλαξη όπλων και άλλου υλικού, αλλά και ως χώρος κατασκευής εκρηκτικών.

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας έχουν ρίξει το βάρος τους στην ανεύρεση του χώρου στον οποίο οι τρομοκράτες έχουν κρύψει τον βαρύ οπλισμό τους. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, πιθανολογείται ότι έχουν όπλα και εκρηκτικές ύλες σε τουλάχιστον δύο διαφορετικά σπίτια. Χαρτογραφώντας τις ενέργειές τους αλλά και τον τρόπο με τον οποίο κινούνταν, οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι τα σπίτια-γιάφκες πιθανόν να βρίσκονται στο τρίγωνο που σχηματίζει η περιοχή ανάμεσα σε Πατήσια, Νέα Ιωνία και Νέα Φιλαδέλφεια.

Ενισχυτική αυτής της εκτίμησης είναι η ανάλυση των συνομιλιών που έκαναν οι κατηγορούμενοι αλλά και όσοι φέρονται αναμεμειγμένοι στην οργάνωση. Οπως προκύπτει από όσες έχουν υποκλέψει οι αστυνομικοί, υπήρχαν έντονες κινήσεις σε αυτή την περιοχή και έτσι εκτιμούν ότι κάπου εκεί βρίσκεται η γιάφκα της οργάνωσης.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. πιθανολογούν επίσης ότι τα μέλη της οργάνωσης μετά την ένοπλη συμπλοκή στη Δάφνη μετακίνησαν τον οπλισμό, τον οποίο ενδεχομένως ως τότε τον είχαν στη μονοκατοικία της Νέας Φιλαδέλφειας, και μετέφεραν όπλα και υλικό σε άλλο χώρο υποψιασμένοι από την εμπλοκή του Λάμπρου Φούντα και από το γεγονός ότι η Αστυνομία θα έφτανε στα ίχνη τους.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι δίπλα από το σπίτι στη Νέα Φιλαδέλφεια διαμένει αστυνομικός που υπηρετεί σε υπηρεσία της Τροχαίας στην Αττική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κλιμάκια αστυνομικών τις δύο τελευταίες ημέρες έχοντας φωτογραφίες των συλληφθέντων πηγαίνουν στις συγκεκριμένες περιοχές και κάνουν έρευνες πόρτα-πόρτα ευελπιστώντας να βρουν τη γιάφκα της τρομοκρατικής οργάνωσης. Προς την κατεύθυνση αυτή άλλωστε κινείται και η δημοσίευση των φωτογραφιών των κατηγορουμένων. Στην περίπτωση της Νέας Φιλαδέλφειας άλλωστε η ανακάλυψη του σπιτιού προήλθε από την παρατηρητικότητα γείτονα που κάλεσε την Αστυνομία βλέποντας στην τηλεόραση τις φωτογραφίες των κατηγορουμένων.

Οι έρευνες των αστυνομικών και χθες δεν περιορίστηκαν μόνο σε γειτονιές της Αθήνας αλλά και στην επαρχία, ωστόσο, όπως ανέφεραν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., δεν έγιναν κατ΄ οίκον έρευνες και προσαγωγές υπόπτων.