Μόνιμο κλίμα αστυνομοκρατίας καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Στην προσπάθεια διαμόρφωσης το τελευταίο διάστημα ενός μόνιμου κλίματος αστυνομοκρατίας στην περιοχή των Εξαρχείων εντάσσεται, σύμφωνα με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, το κρούσμα «ακραίου αυταρχισμού», όπως χαρακτήρισε η Κουμουνδούρου τις προσαγωγές στελεχών της αλλά και δημοσιογράφων από την Αστυνομία. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος του ΣΥΝ και πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας κατηγόρησε χθες σε συνέντευξη Τύπου την κυβέρνηση ότι το τελευταίο δεκαήμερο έχει μετατρέψει …

Στην προσπάθεια διαμόρφωσης το τελευταίο διάστημα ενός μόνιμου κλίματος αστυνομοκρατίας στην περιοχή των Εξαρχείων εντάσσεται, σύμφωνα με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, το κρούσμα «ακραίου αυταρχισμού», όπως χαρακτήρισε η Κουμουνδούρου τις προσαγωγές στελεχών της αλλά και δημοσιογράφων από την Αστυνομία. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος του ΣΥΝ και πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας κατηγόρησε χθες σε συνέντευξη Τύπου την κυβέρνηση ότι το τελευταίο δεκαήμερο έχει μετατρέψει την περιοχή σε «Λωρίδα της Γάζας» με επιδρομές ΜΑΤ, όχι για να αντιμετωπίσει φαινόμενα βίας, όπως είπε, αλλά «για να στοχοποιήσει συγκεκριμένο πολιτικό χώρο αν θέλετε και κυρίως να στοχοποιήσει τους ανθρώπους που σκέφτονται». Μάλιστα, στελέχη της Κουμουνδούρου σχολιάζοντας την κίνηση Χρυσοχοΐδη να ζητήσει την παραίτηση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. έλεγαν ότι «το θέμα δεν υπηρεσιακό αλλά πολιτικό» και επέμειναν στο αίτημα για την αλλαγήπλεύσης της Αστυνομίας και τον εκδημοκρατισμό της. Αλλωστε και ο κ. Τσίπρας αντιπαρήλθε χθες «τη συγγνώμη» του υπουργού και προέβαλε την ανάγκη να ασκείται ο έλεγχος της Αστυνομίας από Διακομματική Επιτροπή της Βουλής, να γίνουν αλλαγές στην εκπαίδευση των αστυνομικών, να καταργηθούν τα ΜΑΤ αλλά και ο αντισυνταγματικός νόμος για την κουκούλα.

Τις προσαγωγές από την αστυνομία στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασε και ο Περισσός. Ο κ. Π. Μεντρέκας, από το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, τις χαρακτήρισε ένα ακόμη κρούσμα αυταρχισμού και αστυνομοκρατίας «που φανερώνει ότι η κυβέρνηση αξιοποιεί τη δράση των γνωστών προβοκατόρικων ομάδων, προκειμένου να επιβάλει την καθημερινή παρουσία και δράση των δυνάμεων καταστολής στην Αθήνα».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk