ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ Στόχος η αποσυμφόρηση των ποινικών δικαστηρίων

Η αποποινικοποίηση των ήσσονος σημασίας αδικημάτων στο πλαίσιο επιτάχυνσης απονομής της Δικαιοσύνης, η αλλαγή του τρόπου επιλογής των ηγεσιών των τριών μεγάλων δικαστηρίων της χώρας και η επαναφορά του αυτοδιοίκητου των δικαστηρίων είναι τρεις από τις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης στον χώρο της Δικαιοσύνης, όπως είπε ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στις επόμενες ημέρες θα συγκροτηθεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης ειδική ομάδα, υπό την …

<b>ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ </b> Στόχος η αποσυμφόρηση  των ποινικών δικαστηρίων | tovima.gr

Η αποποινικοποίηση των ήσσονος σημασίας αδικημάτων στο πλαίσιο επιτάχυνσης απονομής της Δικαιοσύνης, η αλλαγή του τρόπου επιλογής των ηγεσιών των τριών μεγάλων δικαστηρίων της χώρας και η επαναφορά του αυτοδιοίκητου των δικαστηρίων είναι τρεις από τις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης στον χώρο της Δικαιοσύνης, όπως είπε ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στις επόμενες ημέρες θα συγκροτηθεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης ειδική ομάδα, υπό την μορφή άτυπης νομοπαρασκευαστικής επιτροπής, στην οποία θα συμμετέχουν πανεπιστημιακοί καθηγητές, νομικοί υψηλού κύρους και μέλη της Ενωσης Ποινικολόγων για να προσδιορίσουν τα αδικήματα ήσσονος σημασίας τα οποία θα αποποινικοποιηθούν. Αρκετά μικροαδικήματα θα υπόκεινται σε διοικητικές κυρώσεις (χρηματικά πρόστιμα). Στο πλαίσιο επιτάχυνσης απονομής της Δικαιοσύνης θα ληφθούν και όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα (νομοθετικά, προσλήψεις δικαστικών υπαλλήλων, αύξηση θέσεων δικαστών, τεχνολογική επάνδρωση των δικαστηρίων και δικαστών με ηλεκτρονικούς υπολογιστές κ.λπ.), προκειμένου να «τρέξουν» οι ρυθμοί απονομής της δικαιοσύνης και να παύσει η ταλαιπωρία των πολιτών, δικηγόρων και δικαστικών υπαλλήλων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk