«Φάντασμα: Η αγάπη ποτέ δεν πεθαίνει» είναι ο υπότιτλος της συνέχειας του κλασικού μιούζικαλ «Το φάντασμα της Οπερας» του Αντριου Λόιντ Γουέμπερ που πρόκειται να ανεβεί στο τέλος του 2009 σε τρεις ηπείρους ταυτόχρονα. Ο βρετανός συνθέτης, ο οποίος έγραψε το δεύτερο μέρος 22 χρόνια μετά τη δημιουργία του, ετοιμάζει τις παράλληλες πρεμιέρες με τρεις θιάσους στο Μπρόντγουεϊ της Νέας Υόρκης, στο Λονδίνο και στη Σανγκάη. Το μιούζικαλ με τη μεγαλύτερη επιτυχία στο ενεργητικό του, καθώς το έχουν παρακολουθήσει 80 εκατ. θεατές σε 124 πόλεις του κόσμου, αποφέροντας περίπου 4 δισ. ευρώ, έρχεται να δώσει συνέχεια στη ζωή των ηρώων του.

«Ο κύβος ερρίφθη» δήλωσε σχετικά ο Βέμπερ που αναζητεί το πρόσωπο του Φαντάσματος, για το αμερικανικό ανέβασμα, στους ηθοποιούς Χιου Τζάκμαν και Τζέραρντ Μπάτλερ. Ο Τζάκμαν έχει στο ενεργητικό του ρόλους στα μιούζικαλ «Η Λεωφόρος της Δύσης» («Sunset Βoulevard»), «Οκλαχόμα!» και «Το αγόρι του Οζ»- για αυτό το τελευταίο κέρδισε Βραβείο Τόνι. Οσο για το σκηνικό και τα κοστούμια στην παραγωγή του Μπρόντγουεϊ, τα έχει αναλάβει ο Μπομπ Κράουλι ο οποίος είχε υπογράψει και τη σκηνογραφία στη «Μαίρη Πόπινς».

Η συνέχεια του «Φαντάσματος της Οπερας» τοποθετείται περίπου 10 χρόνια μετά το πρώτο μιούζικαλ: Μέσα σε αυτό το διάστημα το Φάντασμα διέφυγε από την Οπερα των Παρισίων- σύμφωνα με το μυθιστόρημα του Γκαστόν Λερού – και βρήκε καταφύγιο στο Νησί Κόνεϊ του Μπρούκλιν, ένα μέρος ιδιαίτερα αγαπητό στους Νεοϋορκέζους επειδή εκεί «όλα επιτρέπονται», όπως σημειώνει και ο συνθέτης. Το Φάντασμα θα ξανασμίξει με την Κρίστιν, τη σουηδέζα υψίφωνο- την οποία ερμήνευσε για πρώτη φορά η τότε σύζυγος του Γουέμπερ Σάρα Μπράιτμαν. Το Φάντασμα είχε υποδυθεί ο Μάικλ Κρόφορντ και τον Ραούλ ο Στιβ Μπάρτον. Και αν στο τέλος του πρώτου μιούζικαλ η ερωτευμένη με το Φάντασμα Κριστίν επιστρέφει στον Ραούλ, τον άνδρα που την αγαπάει, και το Φάντασμα χάνεται στα υπόγεια της Οπερας, δίνοντάς μας την αίσθηση ότι πέθανε, η συνέχεια έρχεται να τα ανατρέψει όλα…