Οταν στις 20 Ιουνίου 1991 η Μπούντεστανγκ αποφάσισε τη μεταφορά της γερμανικής κυβέρνησης από τη Βόννη στο Βερολίνο όλοι φοβήθηκαν ότι θα ερημωνόταν η Βόννη που είχε φιλοξενήσει όλους τους καγκελαρίους της πρώην Δυτικής Γερμανίας, από τον Κόνραντ Αντενάουερ ως τον Χέλμουτ Κολ.


Κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβη, μέχρι στιγμής τουλάχιστον. Οχι μόνο αυξήθηκε ελαφρώς ο πληθυσμός τής πρώην πρωτεύουσας αλλά έξι από τα 14 υπουργεία εξακολουθούν να εδρεύουν εκεί. Πράγμα που σημαίνει ότι στη Βόννη εργάζονται 11.700 υπάλληλοι υπουργείων ενώ στο Βερολίνο, στην πρωτεύουσα, μόνο 8.700.


Εξάλλου, το ποσοστό ανεργίας 6,5% στη Βόννη είναι χαμηλότερο από το εθνικό ποσοστό. Η Βόννη φιλοξενεί τώρα 6.350 νέες επιχειρήσεις και δημιούργησε 14.000 νέες θέσεις εργασίας. Αποτελεί την έδρα τής τηλεφωνικής εταιρείας Bonn-Telekom με 4.500 υπαλλήλους, ενώ η κεντρική υπηρεσία των ταχυδρομείων Bonn-Post κτίζει έναν πύργο 40 ορόφων. Στην παλιά πρωτεύουσα κτίστηκαν 15.500 νέες κατοικίες. Μόνο τα καταστήματα και τα εστιατόρια πολυτελείας νοσταλγούν τους πολιτικούς και ξένους διπλωμάτες που άλλοτε έμεναν στην πόλη και τώρα την εγκατέλειψαν χάριν του Βερολίνου.