Στα καθήκοντά του επέστρεψε ο βασιλιάς Κάρολος για πρώτη φορά μετά τη διάγνωση με καρκίνο.

Ο 75χρονος μονάρχης συνοδευόμενος από την βασίλισσα Καμίλα επισκέφθηκε το πρωί της Τρίτης το αντικαρκινικό πανεπιστημιακό νοσοκομείο Macmillan Cancer Centre στο κέντρο του Λονδίνου.

Τον βασιλιά και τη βασίλισσα της Βρετανίας υποδέχθηκαν η πρόεδρος του University College London Hospitals (UCLH) βαρόνη Julia Neuberger και ο διευθύνων σύμβουλος David Probert.

Ο Κάρολος εμφανίστηκε ευδιάθετος και κομψός, με εμφανή, βέβαια, τα σημάδια της ασθένειας στο παρουσιαστικό του.

Η εν λόγω επίσκεψη έχει συμβολικό χαρακτήρα και δείχνει την πρόθεσή του να ευαισθητοποιήσει το κοινό για την μεγάλη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου.

Μάλιστα, σύμφωνα με τη Daily Mail, υπάρχει πιθανότητα να ανακοινωθεί σήμερα πως ο βασιλιάς Κάρολος θα αναλάβει επικεφαλής του οργανισμού «Cancer Research Uk».

Τον Ιούνιο στο Ηνωμένο Βασίλειο ο Αυτοκράτορας Ναρουχίτο

Το παλάτι έχει ανακοινώσει πως στα τέλη Ιουνίου ο 75χρονος Κάρολος και η 76χρονη Καμίλα θα υποδεχθούν τον αυτοκράτορα Ναρουχίτο της Ιαπωνίας και τη σύζυγό του Μασάκο, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν επίσημη επίσκεψη στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το αυτοκρατορικό ζεύγος είχε παραστεί στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ, τον Σεπτέμβριο του 2022 στο Λονδίνο.

Τα σενάρια για την υγεία του και η απάντηση του παλατιού

Υπενθυμίζεται ότι ο βασιλιάς Κάρολος ανακοίνωσε στις 5 Φεβρουαρίου πως διαγνώστηκε με καρκίνο και υποβάλλεται σε θεραπεία χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει την μορφή και το στάδιο.

Ένας εκπρόσωπος του Μπάκιγχαμ είπε ότι οι γιατροί του βασιλιά είναι ικανοποιημένοι από την πρόοδό του και «αισιοδοξούν» όσον αφορά τη θεραπεία του. Οι δημόσιες εμφανίσεις του θα αποφασίζονται «κατά περίπτωση», ανάλογα με τις συστάσεις των γιατρών, συνέχισε.

Ωστόσο, δημοσιεύματα αναφέρουν πως η υγεία του Καρόλου έχει κλονιστεί σημαντικά και πως «είναι πραγματικά πολύ άρρωστος, περισσότερο από ό,τι αφήνουν να φανεί», ενώ άλλα αποκαλύπτουν πως ο Μονάρχης πάσχει από καρκίνο του παγκρέατος.