Τον Οκτώβριο του 1924 κυκλοφόρησε στην Αθήνα το προγραμματικό τεύχος της Εικονογραφημένης της Ελλάδος. Ιδρυτής, ιδιοκτήτης και γενικός διευθυντής ήταν ο Πολύβιος Π. Λεκός, ο οποίος κατέγραφε στο εκδοτικό του ιστορικό το περιοδικό Η Εγγύς και Απω Ανατολή, οικονομολογικόν περιοδικόν σε ξενόγλωσση και ελληνική έκδοση, τον Επίσημο Γενικό Οδηγό της Ελλάδος (στη γαλλική), το δίγλωσσο λεύκωμα (ελληνο-γαλλιστί) Η Εικονογραφημένη Ελλάς, τον Ελληνισμό της Ευρώπης ενώ σχεδίαζε και μια σειρά άλλων.


Η προηγούμενη μακρά εκδοτική εμπειρία του ίδιου θα αποτελούσε εγγύηση για την επιτυχία του εγχειρήματος που αναμενόταν αντίστοιχο της ξένης Illustre. Η Εικονογραφημένη της Ελλάδος είχε τη φιλοδοξία να καλύψει ένα σοβαρότατο κενό, την έλλειψη φιλολογικού και καλλιτεχνικού περιοδικού εφάμιλλου με τα ξένα. Πράγματι, με την ανακοίνωση της πρόθεσης έκδοσής της έσπευσαν να δηλώσουν πρόθεση συνεργασίας μια σειρά προσωπικοτήτων της πνευματικής ζωής του Μεσοπολέμου. Μεταξύ των τακτικών πολυάριθμων συνεργατών του συγκαταλέγονται ονόματα όπως των Τέλλου Αγρα, Γ. Αθανασιάδη-Νόβα, Σ. δε Διάζη, Γ. Βλάχου, Αλκη Θρύλλου, Ρόζας Ιμβριώτη, Γρ. Καμπούρογλου, Σ. Κουγέα, Στρ. Μυριβήλη, Γρ. Ξενόπουλου, Κλ. Παράσχου, Καλλιρρόης Παρρέν, Αγγ. Σικελιανού, Αλέξ. Φιλαδελφέως, Αγγελικής Χατζημιχάλη, ενώ διέθετε ως ανταποκριτές εξωτερικού μεταξύ άλλων τον Κ. Καιροφύλλα και Κώστα Ουράνη. Διευθυντής σύνταξης του περιοδικού ήταν ο Ιωάννης Γρυπάρης, καλλιτεχνικός διευθυντής ο Στέφανος Ξενόπουλος.


Για τη θέση των κυρίων άρθρων της η Εικονογραφημένη κρατά θέματα ιστορικά, αρχαιολογικά, ελληνικής πατριδογνωσίας και αθηναιογραφίας με άρθρα των βασικών συνεργατών του. Δεν λείπουν βέβαια διηγήματα και χρονογραφήματα, επίκαιρα από την αθλητική ζωή με πλούσια φωτογραφική κάλυψη, την προβολή ελληνικών τοπίων μέσω της στήλης «Ελληνική φύση και ζωή», γελοιογραφική σελίδα αλλά και ξεχωριστές σελίδες για την κοσμική ζωή και τη μόδα. Επίσης, ζωγραφική και γλυπτική όπου σχέδια και σπουδές καλλιτεχνών όπως του Κ. Μαλέα και παρουσιάσεις καλλιτεχνών όπως του Γιαννούλη Χαλεπά.


Η περιοδική έκδοση, της οποίας το τελευταίο τεύχος κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 1925, δικαιώνει τον τίτλο της ως εικονογραφημένης, με την έμφασή της στην τέχνη της φωτογραφίας (δημοσιεύει και δείγματα δουλειάς της δεσποινίδος Ελλης Σουγιουλτζόγλου, γνωστότερης ως Nelly) διοργανώνοντας η ίδια φωτογραφικούς διαγωνισμούς. Ως αποτέλεσμα, η Εικονογραφημένη της Ελλάδος αποτελεί για τον σημερινό ερευνητή πολύτιμη πηγή τεκμηριωμένων φωτογραφιών ευρέως φάσματος της ελληνικής ζωής της εποχής (1925). Επιπλέον, περιλαμβάνει πλούσιο τετράχρωμο διαφημιστικό υλικό επιχειρήσεων, τραπεζών και καταστημάτων.


Στο Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο φυλάσσεται πλήρης σειρά των τευχών της έκδοσης, της οποίας ο φίλος Λάκης Παπαστάθης χάρισε τα πρωτότυπα σκίτσα. Εχει καταβληθεί προσπάθεια για την ταύτιση των βιογραφικών στοιχείων του εκδότη, οι αναγνώστες της στήλης αυτής μπορούν να συμβάλλουν ακόμη.