Η πρώτη βόλτα στις ράγες του μετρό

Η πρώτη βόλτα στις ράγες του μετρό Από το Πεντάγωνο ως τον Ευαγγελισμό με ειδικό βαγονέτο. Επεκτάσεις προς Περιστέρι και Αιγάλεω ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ βόλτα με το μετρό της Αθήνας έκανε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Εργων κ. Κ. Λαλιώτης διασχίζοντας τη διαδρομή από το Πεντάγωνο ως τον Ευαγγελισμό με ειδικό βαγονέτο, που κυκλοφόρησε στις ήδη εγκατεστημένες ράγες


ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ βόλτα με το μετρό της Αθήνας έκανε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Εργων κ. Κ. Λαλιώτης διασχίζοντας τη διαδρομή από το Πεντάγωνο ως τον Ευαγγελισμό με ειδικό βαγονέτο, που κυκλοφόρησε στις ήδη εγκατεστημένες ράγες του μετρό. Δεκατέσσερα μέτρα κάτω από την επιφάνεια της Αθήνας οι εργασίες του μετρό προχωρούν. Η διάνοιξη της σήραγγας έφθασε ως τον σταθμό Ολυμπειίο στου Μακρυγιάννη. Ο μετροπόντικας πέρασε κάτω από 70 κτίρια της Πλάκας χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα. Σε λίγες ημέρες ο μετροπόντικας θα ξεκινήσει με προορισμό τον σταθμό Νέος Κόσμος (Φιξ), ενώ ο δεύτερος μετροπόντικας θα αρχίσει τη διάνοιξη σήραγγας από τη Δάφνη προς τον Νέο Κόσμο, ώστε να συντομευθεί η κατασκευή του έργου. Σε ό,τι αφορά το τμήμα Σύνταγμα – Φρέαρ Ασωμάτων, που έχει περικοπεί από το σύνολο της εργολαβίας, αναμένεται εντός των ημερών να ληφθούν αποφάσεις για την τύχη του.


Πάντως, ο Κεραμεικός αποφασίσθηκε να παρακαμφθεί, ώστε να μη θιγούν οι αρχαιότητες. Το ανακοίνωσε ο κ. Λαλιώτης και διευκρίνισε ότι η παράκαμψη του Κεραμεικού θα αρχίσει από τη γωνία Ερμού και Ασωμάτων και η σήραγγα θα στρίβει δεξιά, θα περνά κάτω από το Γκάζι και θα καταλήγει στον Βοτανικό.


Ο κ. Λαλιώτης ανακοίνωσε τις επεκτάσεις του μετρό της Αθήνας, που ήδη αποφασίσθηκαν και για τις οποίες εξασφαλίσθηκαν κονδύλια. Πρόκειται για την επέκταση της γραμμής 2 από τα Σεπόλια προς το Περιστέρι και της γραμμής 3 από τον Βοτανικό προς το Αιγάλεω. Και οι δύο γραμμές θα περάσουν κάτω από τον Κηφισό.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Archive
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk