Στις πρωτεύουσες και στις μεγάλες πόλεις των υπόλοιπων 49 νομών της χώρας το εκλογικό τοπίο ποικίλλει ανάλογα με τις τοπικές ιδιαιτερότητες και τις κομματικές προτεραιότητες. Πρώην και νυν βουλευτές αποφασίζουν στα… στερνά της κοινοβουλευτικής θητείας τους να αφοσιωθούν στην τοπική αυτοδιοίκηση. Νομάρχες που δεν έχουν δικαίωμα να διεκδικήσουν νέα θητεία αλλάζουν θώκο στρέφοντας το βλέμμα τους στη μικρότερη έδρα της δημαρχίας. Πρόεδροι δημοτικών συμβουλίων και τοπικοί παράγοντες οικτίρουν το κόμμα τους ότι τους παραγκωνίζει για χάρη άλλων υποψηφίων και αποφασίζουν να… κηρύξουν «αντάρτικο». Αλλά και αρκετές γυναίκες επικεφαλής συνδυασμών, περισσότερες τουλάχιστον από το 1998, αποφασίζουν να διεκδικήσουν μερίδιο εξουσίας από τους άνδρες συνυποψηφίους τους. Συμμαχίες κομμάτων και πέρα από τις αναμενόμενες αναδεικνύονται, αφού στην τοπική κοινωνία οι προτεραιότητες είναι διαφορετικές και το προσωπικό κύρος αποτελεί συχνότατα καθοριστικό παράγοντα για τη σύναψή τους.


Δυτική Μακεδονία


* ΚΟΖΑΝΗ Ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ, δήμαρχος Κοζάνης κ. Π. Κουκουλόπουλος είναι και πάλι υποψήφιος με τη διπλή στήριξη ΠαΣοΚ – ΣΥΝ, η συμβολαιογράφος κυρία Αννα Νανοπούλου έχει την υποστήριξη της ΝΔ, ενώ το ΚΚΕ υποστηρίζει τον βυρσοδέψη κ. Ν. Μάτσο.


* ΓΡΕΒΕΝΑ ΠαΣοΚ και ΣΥΝ επαναβεβαιώνουν την υποστήριξή τους στον νυν δήμαρχο κ. Αθ. Ζιώγα, η ΝΔ υποστηρίζει τον δικηγόρο κ. Γ. Νούτσο, ενώ το ΔΗΚΚΙ προσφέρει την υποστήριξή του στην κυρία Θεολογία Τσιαρτσιώτη.


* ΚΑΣΤΟΡΙΑ Ο νυν δήμαρχος κ. Δ. Παπουλίδης υποστηρίζεται από το ΠαΣοΚ, ο επιχειρηματίας κ. Ι. Τσαμίσης από τη ΝΔ, ενώ ο ΣΥΝ υποστηρίζει τον κ. Π. Παπαφιλίππου.


* ΦΛΩΡΙΝΑ Ο δήμαρχος κ. Χρ. Αλεμπάκης, γεωπόνος, θέτει εκ νέου υποψηφιότητα με την υποστήριξη του ΠαΣοΚ. Η ΝΔ στηρίζει τον δάσκαλο κ. Στ. Παπαναστασίου, ο οποίος αντιμετωπίζει και την «αντάρτικη» υποψηφιότητα του ανεξάρτητου πλην προερχόμενου από τη συντηρητική παράταξη κ. Χ. Μποντζίδη. Από τον χώρο του ΚΚΕ προέρχεται, τέλος, η ανεξάρτητη υποψηφιότητα του κ. Β. Παναγιωτίδη.


Ανατολική Μακεδονία – Θράκη


* ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ Ο νυν δήμαρχος κ. Τρ. Αρβανιτίδης διεκδικεί εκ νέου τον δήμο υποστηριζόμενος από τη ΝΔ. Το ΠαΣοΚ προσβλέπει για μία ακόμη τετραετία στον κ. Γ. Αλεξανδρή, ο οποίος όμως αντιμετωπίζει και την «αντάρτικη» υποψηφιότητα του κ. Χρ. Κούρτη, που κατέρχεται με την επίσημη στήριξη του ΣΥΝ. Το ΚΚΕ υποστηρίζει τον γιατρό κ. Σ. Δευτερέο.


* ΚΟΜΟΤΗΝΗ Το ΠαΣοΚ υποστηρίζει τελικώς την υποψηφιότητα του κ. Αν. Βαβατσικλή μετά τον απρόσμενο θάνατο του Γιώργου Παπαδριέλλη με τον οποίο είχε αποφασισθεί να διεκδικήσει τον δήμο. Η ΝΔ υποστηρίζει τον πολιτικό μηχανικό κ. Κ. Καλδιριμτζή, ενώ το ΚΚΕ τον υπάλληλο της τοπικής Διεύθυνσης Δασών κ. Μ. Καρανικολάου. Υποψηφιότητα έχει κατατεθεί και από τον γιατρό κ. Θ. Τσάκωνα.


* ΔΡΑΜΑ Ο νυν δήμαρχος κ. Μ. Τζίμας έχει εκ νέου την υποστήριξη της ΝΔ, ενώ ΠαΣοΚ, ΣΥΝ και ΔΗΚΚΙ ενώνουν τις δυνάμεις τους υπέρ του κ. Ι. Παπαδόπουλου. Το ΚΚΕ υποστηρίζει τον κ. Στ. Μπατζέλα.


* ΚΑΒΑΛΑ ΝΔ και Πολιτική Ανοιξη συμμαχούν υπέρ του νυν δημάρχου κ. Ευστ. Εριφυλλίδη, που επιδιώκει να ανανεώσει τη θητεία του. Απέναντί του τον δήμο διεκδικούν ο δικηγόρος κ. Γ. Γκόλνας με την υποστήριξη του ΠαΣοΚ, ο μηχανολόγος μηχανικός κ. Β. Λιόγκας με την υποστήριξη του ΚΚΕ και του ΔΗΚΚΙ και ο γιατρός κ. Β. Τραϊφόρος με την υποστήριξη του ΣΥΝ.


* ΞΑΝΘΗ Νέα θητεία για τον απερχόμενο δήμαρχο κ. Μ. Στυλιανίδη επιδιώκει η ΝΔ. Το ΠαΣοΚ και ο ΣΥΝ ενώνουν τις δυνάμεις τους υπέρ του δικηγόρου κ. Κ. Γούναρη, ο οποίος διεκδικεί με αξιώσεις τον δήμο. Με την υποστήριξη του ΚΚΕ διεκδικεί τον δήμο ο κ. Δ. Βαρελτζίδης, ενώ υποψήφιος κατέρχεται και ο Δ. Μπένης με τον συνδυασμό «Η Ξάνθη μας ενώνει».


Ιόνια Νησιά


* ΚΕΡΚΥΡΑ Ο νυν δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος κ. Χρ. Σαρλής, ο οποίος έχει εκλεγεί επί δύο τετραετίες ως ανεξάρτητος με την υποστήριξη του ΠαΣοΚ και του ΣΥΝ, έχασε σε αυτές τις εκλογές τη στήριξη του κυβερνώντος κόμματος, που αποφάσισε μετά τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας να στραφεί υπέρ του «αντάρτη» των προηγούμενων εκλογών κ. Σ. Μικάλεφ. Εξαιτίας της αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο προσωπικοτήτων, πολλούς Κερκυραίους ανησυχεί το ενδεχόμενο για πρώτη φορά από τη Μεταπολίτευση να περάσει ο δήμος στα χέρια της συντηρητικής παράταξης, της οποίας ηγείται με την υποστήριξη της ΝΔ ο γιατρός κ. Αλ. Μάστορας. Το ΚΚΕ και το ΔΗΚΚΙ υποστηρίζουν από κοινού τον προερχόμενο από το κομμουνιστικό κόμμα κ. Χ. Μάστορα.


* ΛΕΥΚΑΔΑ Τον κ. Π. Σκληρό υποστηρίζει το ΠαΣοΚ, τον κ. Γ. Γληγόρη η ΝΔ, ενώ το ΚΚΕ και το ΔΗΚΚΙ συνεργάζονται υπέρ της κυρίας Γεωργίας Λιβιτσάνου, στελέχους του κόμματος του κ. Δ. Τσοβόλα. Με τον συνδυασμό «Λευκάδα – Ενεργοί Πολίτες» κατέρχεται ο κ. Μ. Νικητάκης.


* ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Τον κ. Γερ. Φορτέ υποστηρίζει το ΠαΣοΚ, τον κ. Γ. Κατσούνη η ΝΔ και τον κ. Δ. Τζανάτο το ΚΚΕ.


* ΖΑΚΥΝΘΟΣ Ο νυν δήμαρχος κ. Ι. Αγαλιανός και ο ανεξάρτητος συνδυασμός του «Σύγχρονη Ζάκυνθος» προσβλέπουν στο ΠαΣοΚ, αλλά ως ανεξάρτητος κατέρχεται και ο επίσης προερχόμενος από το ΠαΣοΚ κ. Φ. Λαδικός. Ο κ. Κ. Τσαγκαρόπουλος – ο οποίος ακολούθησε την τακτική του κ. Δ. Αβραμόπουλου και ανακοίνωσε ότι καταθέτει την κομματική του ταυτότητα – υποστηρίζεται επισήμως από τη ΝΔ. Τον κ. Δ. Σιγούρο υποστηρίζουν το ΚΚΕ και το ΔΗΚΚΙ, ενώ ο κ. Γ. Αρμένης κατέρχεται με την υποστήριξη του ΣΥΝ.


Νησιά του Αιγαίου


* ΜΥΤΙΛΗΝΗ Ο νυν δήμαρχος κ. Αθ. Γιακαλής υποστηρίζεται εκ νέου από το ΠαΣοΚ, ο κ. Αρ. Χατζηκομνηνός από τη ΝΔ, ενώ επικεφαλής του συνδυασμού «Ανθρώπινη πόλη» κατέρχεται ο κ. Π. Παρασκευαΐδης.


* ΧΙΟΣ Ο κ. Κ. Μέννης υποστηρίζεται από το ΠαΣοΚ, ο κ. Π. Παντελάρας από τη ΝΔ, ο κ. Α. Μιχαηλίδης από τον ΣΥΝ και ο κ. Μ. Κριμιζής από το ΔΗΚΚΙ.


* ΒΑΘΥ ΣΑΜΟΥ Ο νυν δήμαρχος κ. Φ. Πετρούσκας είναι εκ νέου υποψήφιος με την υποστήριξη του ΠαΣοΚ, τον πρώην βουλευτή της – που είχε διαγράψει όταν είχε προκαλέσει με υπαιτιότητά του τροχαίο δυστύχημα – κ. Κ. Καραμηνά υποστηρίζει τώρα για τον δήμο η ΝΔ, ενώ την καθηγήτρια κυρία Αγγελική Δεμερτζή-Βαλεοντή το ΚΚΕ.


* ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟ Ο νυν δήμαρχος κ. Ν. Μάρκου υποστηρίζεται εκ νέου από το ΠαΣοΚ, ο κ. Π. Κωνσταντινίδης από τη ΝΔ και ο κ. Δ. Μαυρατζώτης από το ΚΚΕ.


* ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ ΣΥΡΟΥ Το ΠαΣοΚ επαναβεβαιώνει την υποστήριξή του στον σημερινό δήμαρχο κ. Ι. Δεκαβάλλα. Η ΝΔ υποστηρίζει τον κ. Ε. Κεραμιώτη.


* ΡΟΔΟΣ Ο νυν δήμαρχος κ. Γ. Γιαννόπουλος διεκδικεί νέα θητεία με την υποστήριξη του ΠαΣοΚ – απολαύει αποδοχής και από τον ΣΥΝ. Ο νυν αντινομάρχης Δωδεκανήσου κ. Χ. Χατζηευθυμίου υποστηρίζεται από τη ΝΔ. Το ΚΚΕ στηρίζει τον κ. Μ. Περδικάρη, ενώ ως ανεξάρτητος κατέρχεται ο κ. Μ. Κατσαρός.


Κρήτη


* ΧΑΝΙΑ Το ΠαΣοΚ στηρίζει για μία ακόμη θητεία τον νυν δήμαρχο κ. Γ. Τζανακάκη, η ΝΔ τον πρώην βουλευτή της κ. Κ. Βιρβιδάκη, ενώ το ΚΚΕ κατέρχεται με τον κ. Ν. Παπαντωνάκη. Υποψήφιοι κατέρχονται επίσης οι κκ. Α. Σχετάκης και Αρ. Αρχολέων.


* ΡΕΘΥΜΝΟ Ο νυν δήμαρχος κ. Δ. Αρχοντάκης υποστηρίζεται εκ νέου από τη ΝΔ, ο απερχόμενος νομάρχης κ. Μ. Λίτινας διεκδικεί τώρα τον δήμο με την υποστήριξη του ΠαΣοΚ, η κυρία Αθηνά Γιανναράκη-Σπιταδάκη υποστηρίζεται από το ΚΚΕ, ενώ κατέρχονται ακόμη οι κκ. Δ. Βαονάκης και Ν. Νίνος.


* ΗΡΑΚΛΕΙΟ Ο πρώην υφυπουργός κ. Ι. Κουράκης διεκδικεί τον δήμο με την υποστήριξη του ΠαΣοΚ – στο Ηράκλειο κατέβηκε ακόμη και ο πρωθυπουργός κ. Κ. Σημίτης για να στηρίξει την επιλογή του κυβερνώντος κόμματος για τον δήμο. Παρά ταύτα ο επί δύο τετραετίες έχων την υποστήριξη του ΠαΣοΚ νυν δήμαρχος κ. Κ. Ασλάνης κατέρχεται, ως «αντάρτης» αυτή τη φορά. Τον κ. Γρ. Ροκαδάκη στηρίζει η ΝΔ, τον κ. Στ. Ορφανό το ΚΚΕ και τον κ. Δ. Ξυριτάκη ο ΣΥΝ και το ΔΗΚΚΙ.


* ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Τον νυν δήμαρχο κ. Αντ. Ζερβό υποστηρίζει εκ νέου το ΠαΣοΚ, ενώ ανεξάρτητος κατέρχεται ο κ. Γ. Λουκαράκης.


Ηπειρος


* ΙΩΑΝΝΙΝΑ Ο νυν νομάρχης κ. Ν. Ζαρμπαλάς «μετακομίζει» στη θέση του επικεφαλής του δημοτικού ψηφοδελτίου με την υποστήριξη του ΠαΣοΚ, ο νυν πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ν. Γκόντας υποστηρίζεται από τη ΝΔ, ο πρώην δήμαρχος κ. Φ. Φίλιος υποστηρίζεται εκ νέου από τον ΣΥΝ, ενώ υπέρ του δημοτικού συμβούλου κ. Σπ. Εργολάβου συμμαχούν το ΚΚΕ και το ΔΗΚΚΙ.


* ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΠαΣοΚ και ΣΥΝ υποστηρίζουν εκ νέου τον νυν δήμαρχο κ. Α. Νταή, η ΝΔ προσβλέπει στον κ. Θ. Πιτούλη, ο κ. Θ. Δήμας υποστηρίζεται από το ΚΚΕ και το ΔΗΚΚΙ, ενώ επικεφαλής της «Ευρωπαϊκής – Ανθρώπινης Πόλης» είναι ο κ. Γ. Σιντόρης.


* ΑΡΤΑ Την υποστήριξή της στον νυν δήμαρχο κ. Κ. Βάγια ανανεώνει η ΝΔ, παρ’ ότι παρασκηνιακά στελέχη της συντηρητικής παράταξης δυσφορούν γιατί βρέθηκαν και πάλι εκτός νυμφώνος. Με τον κ. Π. Οικονομίδη – ο οποίος υπήρξε υποψήφιος στις προηγούμενες ευρωεκλογές με το ΔΗΚΚΙ – διεκδικεί τον δήμο το ΠαΣοΚ, ο κ. Β. Γιολδάσης έχει την υποστήριξη του ΣΥΝ και ο κ. Ν. Καραβασίλης υποστηρίζεται από το ΚΚΕ και την ΑΚΟΑ, από την οποία και προέρχεται.


* ΠΡΕΒΕΖΑ Το ΠαΣοΚ με τον ΣΥΝ υποστηρίζουν τον κ. Μ. Κλάπα, η ΝΔ τον νυν δήμαρχο κ. Κ. Παπαγεωργίου, το ΚΚΕ τον κ. Ι. Ντούμο και το ΔΗΚΚΙ τον κ. Γ. Μαγκλάρα. Ως ανεξάρτητος κατέρχεται ο κ. Κ. Τζόκας.


Θεσσαλία


* ΒΟΛΟΣ Το ΠαΣοΚ στηρίζει τον κ. Απ. Φοινικόπουλο, η ΝΔ τον σημερινό δήμαρχο κ. Κ. Μήτρου, το ΚΚΕ τον πρώην βουλευτή του κ. Ν. Γκατζή, ο ΣΥΝ τον νυν νομάρχη Μαγνησίας κ. Π. Σκοτεινιώτη.


* ΛΑΡΙΣΑ Θέτει ξανά υποψηφιότητα ο νυν δήμαρχος κ. Κ. Τζανακούλης υποστηριζόμενος από τη ΝΔ, ενώ το ΠαΣοΚ προσβλέπει στον πρώην δήμαρχο κ. Χρ. Καφφέ. «Αντάρτικο» έχει εκδηλωθεί από τον νυν νομάρχη κ. Γ. Φλώρο, ο οποίος είχε εκλεγεί με την υποστήριξη του ΠαΣοΚ και κατέρχεται τώρα ανεξάρτητος. Το ΚΚΕ υποστηρίζει τον κ. Αγ. Παπαστεργίου και ο ΣΥΝ τον κ. Σπ. Κολοκοτρώνη.


* ΚΑΡΔΙΤΣΑ Ο νυν δήμαρχος κ. Χρ. Τέγος επανέρχεται υπό τη συμμαχία ΝΔ – ΚΚΕ – ΔΗΚΚΙ, με αντίπαλον δέος τον υποστηριζόμενο από το ΠαΣοΚ και τον ΣΥΝ υποψήφιο δήμαρχο κ. Αθ. Κανταρτζή. Στέλεχος του «Ελληνικού Μετώπου» είναι ο υποψήφιος κ. Κ. Καρδαράς.


* ΤΡΙΚΑΛΑ Ο νυν δήμαρχος κ. Γ. Σπαθής είναι εκ νέου υποψήφιος με την υποστήριξη του ΠαΣοΚ, η ΝΔ στηρίζει τον κ. Μ. Ταμήλο, το ΚΚΕ τον κ. Αχ. Κανταρτζή και το ΔΗΚΚΙ τον κ. Ι. Κεμανίδη.


Στερεά Ελλάδα


* ΛΑΜΙΑ Ο πρώην δήμαρχος κ. Γ. Ντελής με τη στήριξη του ΠαΣοΚ εμφανίζεται έτοιμος να ανακαταλάβει τον δήμο, που είχε χάσει εξαιτίας εσωκομματικών αντιπαραθέσεων το 1998, όταν είχε εκλεγεί ο νυν δήμαρχος κ. Γ. Κοτρωνιάς, στον οποίο έχει ανανεώσει την εμπιστοσύνη της η ΝΔ.


* ΛΙΒΑΔΕΙΑ Με την υποστήριξη και του ΠαΣοΚ ο προερχόμενος από τον ΣΥΝ… μόνιμος δήμαρχος Λιβαδειάς κ. Χρ. Παλαιολόγος διεκδικεί για τέταρτη συνεχή τετραετία τον δήμο. Η ΝΔ υποστηρίζει τον δικηγόρο κ. Αρ. Ρουσσάρη, το ΚΚΕ και το ΔΗΚΚΙ τον κ. Π. Αρβανίτη, ενώ το στέλεχος της τοπικής του ΠαΣοΚ κ. Δ. Τσιφής κατέρχεται με «αντάρτικο» ψηφοδέλτιο.


* ΑΜΦΙΣΣΑ Ο νυν δήμαρχος κ. Ν. Φουσέκης υποστηρίζεται εκ νέου από τη ΝΔ, ενώ το ΠαΣοΚ κατέρχεται με τον κ. Σ. Γιαννοσπύρο. Της «Δημοτικής Κίνησης Αμφισσας» ηγείται η κυρία Ελένη Αρμάου.


* ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ Ο νυν δήμαρχος κ. Β. Καραμπάς επανέρχεται με το ΠαΣοΚ, ο κ. Δ. Καρατσίκης διεκδικεί τον δήμο με την υποστήριξη της ΝΔ, ενώ την υποστήριξη του ΣΥΝ έχει ο κ. Αθ. Καραγιαννόπουλος.


* ΧΑΛΚΙΔΑ Ο νυν δήμαρχος κ. Χ. Μανιάτης υποστηρίζεται εκ νέου από τη ΝΔ, ο κ. Δ. Αναγνωστάκης από το ΠαΣοΚ και ο κ. Ε. Σταματούκος από το ΚΚΕ. Ως ανεξάρτητος κατεβαίνει ο κ. Α. Καλαθέρης, ο οποίος προέρχεται από το ΠαΣοΚ.


* ΑΓΡΙΝΙΟ Ο νυν δήμαρχος κ. Θ. Σώκος είναι εκ νέου υποψήφιος με την υποστήριξη του ΠαΣοΚ αλλά και τοπικών στελεχών του ΣΥΝ, αν και το κόμμα δεν έχει ανακοινώσει επισήμως υποψηφιότητα. Τον πρώην βουλευτή της κ. Γ. Αλεξόπουλο επιστρατεύει η ΝΔ, ενώ με την υποστήριξη ΚΚΕ και ΔΗΚΚΙ κατέρχεται η κυρία Ελένη Καραγιώργου, στέλεχος του δεύτερου. Υποψηφιότητα έχει καταθέσει και ο κ. Κ. Κορδάτος, με την αριστερής προέλευσης «Δημοτική Πρωτοβουλία Πολιτών».


Πελοπόννησος


* ΠΑΤΡΑ Ο νυν δήμαρχος κ. Ε. Φλωράτος επιχειρεί να διατηρήσει με τη στήριξη της ΝΔ τον θώκο του και ο πρώην δήμαρχος κ. Αν. Καράβολας, με τη στήριξη του ΠαΣοΚ, να τον επανακτήσει. Το ΚΚΕ κατεβαίνει με τον πρώην βουλευτή του κ. Π. Κοσιώνη, ο οποίος έχει την υποστήριξη και του ΔΗΚΚΙ, ενώ ο ΣΥΝ υποστηρίζει τον κ. Ηλ. Γρηγόρη.


* ΠΥΡΓΟΣ Ο νυν δήμαρχος κ. Γ. Λιατσής υποστηρίζεται και πάλι από τη ΝΔ, ο κ. Επ. Κυριαζής από το ΠαΣοΚ, ο κ. Π. Καπαρέλης από τον ΚΚΕ, ενώ στον χώρο της ΝΔ «αντάρτικο» σήκωσε ο κ. Φ. Παναγούλιας.


* ΚΑΛΑΜΑΤΑ Ο κ. Π. Κουμάντος υποστηρίζεται για μία ακόμη θητεία από τη ΝΔ, ο κ. Γ. Κουτσούλης έχει τη στήριξη του ΠαΣοΚ, ο κ. Ν. Διασάκος του ΚΚΕ και ο κ. Β. Κοσμόπουλος του ΣΥΝ.


* ΣΠΑΡΤΗ Ο κ. Β. Κουλογεωργίου έχει τη στήριξη του ΠαΣοΚ, ενώ δύο υποψήφιοι – οι κκ. Σ. Αντωνάκος και Κ. Σκιαδάς – προέρχονται από τη ΝΔ, η οποία έχει αποφύγει να δώσει επισήμως το χρίσμα. Το ΔΗΚΚΙ στηρίζει την υποψηφιότητα του κ. Ι. Χίου.


* ΤΡΙΠΟΛΗ Εκ νέου υποψήφιος κατέρχεται με την υποστήριξη του ΠαΣοΚ ο νυν δήμαρχος κ. Αλ. Κοτσιάνης, τον κ. Δ. Σωτηρόπουλο υποστηρίζει η ΝΔ, τον κ. Ε. Μπρούσκαρη το ΚΚΕ, ενώ της υποστήριξης τοπικών στελεχών του ΣΥΝ χαίρει ο κ. Ν. Δελφάκης.


* ΝΑΥΠΛΙΟ Παρτίδα για γαλάζιους υποψηφίους. Ο νυν δήμαρχος κ. Κ. Χαραμής, ο οποίος είχε εκλεγεί το 1998 με την υποστήριξη της ΝΔ, διεκδικεί εκ νέου τον δήμο ως ανεξάρτητος. Την υποστήριξη της ΝΔ έχει σε αυτές τις εκλογές ο κ. Π. Αναγνωσταράς, ενώ ως ανεξάρτητος κατέρχεται ένας ακόμη γαλάζιος υποψήφιος, ο κ. Ρ. Μπαρού. Της αποδοχής του ΔΗΚΚΙ χαίρει ο κ. Χ. Αντωνιάδης.


* ΑΡΓΟΣ Ο νυν δήμαρχος κ. Ν. Κολιγλιάτης υποστηρίζεται και πάλι από το ΠαΣοΚ, τον κ. Δ. Πλατή υποστηρίζει η ΝΔ, ενώ υποψήφιος κατέρχεται και ο κ. Ν. Καρούζος, πρώην στέλεχος του ΣΥΝ, ο οποίος – όπως λέγεται στην τοπική κοινωνία – απολαύει της αποδοχής της βουλευτού της ΝΔ κυρίας Ελσας Παπαδημητρίου και του προέδρου του τοπικού Εργατικού Κέντρου, ενώ στηρίζεται επισήμως και από το ΔΗΚΚΙ. Την υποστήριξη του ΚΚΕ έχει ο κ. Α. Κάππος.


* ΚΟΡΙΝΘΟΣ Υπέρ του κ. Θ. Θωμαΐδη συμμαχούν η ΝΔ και ο ΣΥΝ, το ΠαΣοΚ απαντά με τον κ. Α. Πνευματικό, το ΚΚΕ στηρίζει τον κ. Δ. Κακούρο, ενώ ως ανεξάρτητος κατέρχεται ο κ. Χ. Λιάπης.


Αποχωρήσεις και νέες συμμαχίες


* ΣΕΡΡΕΣ ΠαΣοΚ και ΣΥΝ στηρίζουν από κοινού τον νυν δήμαρχο, φιλόλογο κ. Ζ. Μητλιάγκα, η ΝΔ τον γιατρό κ. Κ. Σίμογλου, ενώ ΚΚΕ και ΔΗΚΚΙ ομονοούν στο πρόσωπο του οδοντιάτρου κ. Γ. Σιδέρη. Ενας υποψήφιος γαλάζιας και ένας πράσινης προέλευσης κατέρχονται επίσης με «αντάρτικα» ψηφοδέλτια στις Σέρρες. Πρόκειται για τους κκ. Ι. Μωυσιάδη και Π. Αγγελίδη αντίστοιχα.


* ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ Την εμπιστοσύνη της στον νυν δήμαρχο κ. Δ. Τζηρίτη ανανεώνει η ΝΔ, το ΠαΣοΚ υποστηρίζει τον δικηγόρο κ. Ν. Βασιλάκη, ενώ υποψηφιότητα έχει θέσει ως ανεξάρτητος και ο πολιτικός μηχανικός κ. Β. Τσίγκας.


* ΚΙΛΚΙΣ Δίπλα στον νυν δήμαρχο, πολιτικό μηχανικό, κ. Δ. Τερζίδη βρίσκονται ΠαΣοΚ και ΣΥΝ, ενώ της αποδοχής της ΝΔ απολαύει ο μαθηματικός κ. Π. Πασσαλίδης. Το ΚΚΕ υποστηρίζει τον αρχιτέκτονα κ. Γ. Φαχουρίδη, ενώ ως ανεξάρτητος κατέρχεται ο κ. Λ. Ναλμπάντης.


* ΕΔΕΣΣΑ Συμμαχία ΠαΣοΚ – ΣΥΝ υπέρ του δημάρχου Εδεσσας κ. Γ. Σόντρα, που διεκδικεί νέα θητεία. Η ΝΔ υποστηρίζει τον κ. Ι. Τσώτσο, το ΔΗΚΚΙ τον ανεξάρτητο κ. Αντ. Χολέρη, ενώ του συνδυασμού «Ενωμένοι για την Εδεσσα» ηγείται ο κ. Αλ. Νουσηκύρου.


* ΒΕΡΟΙΑ Ο εκλεγμένος με το ΠαΣοΚ νυν δήμαρχος κ. Ι. Χασιώτης αποχωρεί και του ψηφοδελτίου που υποστηρίζεται από το κυβερνών κόμμα ηγείται η δημοσιογράφος κυρία Χαρούλα Ουσουλτζόγλου. Η ΝΔ υποστηρίζει τον πολιτικό επιστήμονα κ. Χρ. Σκουμπόπουλο, ενώ ΚΚΕ και ΔΗΚΚΙ τάσσονται στο πλευρό του κ. Ι. Ορφανίδη.




* ΚΑΤΕΡΙΝΗ Ο νυν δήμαρχος κ. Γ. Αμοιρίδης διεκδικεί νέα θητεία με την υποστήριξη του ΠαΣοΚ, η ΝΔ συμμαχεί με τον ΣΥΝ υπέρ του επιχειρηματία κ. Σ. Χιονίδη, ενώ το ΚΚΕ στηρίζει τον κ. Σ. Σιδηρόπουλο, υποψήφιο νομάρχη Πιερίας το 1994.