Οπωροπωλείο, παντοπωλείο, πρατήριο άρτου, μεζεδοπωλείο και πάνω απ’ όλα… εκλεκτοπωλείο είναι το Ελλιάς, όνομα που προέκυψε από το πάντρεμα των λέξεων Ελλάδα και ελιά. Με περίπου 1.200 διαφορετικά προϊόντα από όλη τη χώρα, η επίσκεψη εδώ μοιάζει με γευστικό ταξίδι στην Ελλάδα, αφού η ιδιοκτήτρια Βούλα Κωστάκη κατάφερε να συγκεντρώσει ύστερα από πολύχρονη έρευνα τα εκλεκτότερα προϊόντα μικρών κυρίως οικογενειακών επιχειρήσεων από κάθε γωνιά της χώρας. Φάβα από τη Λήμνο, βότανα από την Ικαρία, κεράσια από την Εδεσσα, χαλβά από τα Γιαννιτσά, μοτσαρέλα από την Καβάλα, λούντζα από τη Μύκονο, λαλάγγια από τη Μάνη, κριθαροκούλουρα από τα Χανιά, τσιτσιμπίρα από την Κέρκυρα, γιαούρτι από τη Δορκάδα, ψωμί από το Μονοπήγαδο, κρασί από το Αγιον Ορος και πολλά άλλα όπως ελαιόλαδο, τυροκομικά, αλλαντικά, μέχρι και ελληνικούς καφέδες βρήκαμε στα πλούσια ράφια του. Το γευστικό ταξίδι όμως δεν σταματά εδώ. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο, στον πεζόδρομο της Ικτίνου, όπου βρίσκεται το Ελλιάς, συνεχίζεται με παρουσιάσεις παραγωγών, μουσικές βραδιές, ζωγραφική για παιδιά ή άπλωμα τραχανά. {{{ moto }}}

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 5 Απριλίου 2015.