Στο χειρουργείο εισήχθη το απόγευμα της Τετάρτης ο 12χρονος Ρώσος, που δέχθηκε σε ξενοδοχείο της Κρήτης πολλαπλά χτυπήματα με μαχαίρι από Ολλανδό ανιματέρ που φέρεται ως δράστης. Περί τις 7 το απόγευμα υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση στην σπονδυλική στήλη, στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» της Αθήνας,

Το αγόρι επισκέφθηκαν το μεσημέρι ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, και διπλωμάτης της ρωσικής πρεσβείας, προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάσταση της υγείας του.

Όπως έγινε γνωστό το παιδί φέρει σοβαρά τραύματα στον θώρακα, την πλάτη και τα πόδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες το άτυχο παιδί είχε έρθει για διακοπές με την μητέρα του στις 8 Μαΐου και διέμεναν σε ξενοδοχείο στην περιοχή του Ανισσαρά Χερσονήσου. Το βράδυ της Τρίτης πήγαν να παρακολουθήσουν μια εκδήλωση την οποία παρουσίαζε ο 20χρονος.

Ξαφνικά το παιδί διαπιστώνει πως του είχαν αφαιρέσει έναν φορητό υπολογιστή και ένα κινητό τηλέφωνο.

Το παιδί θεώρησε ως δράστη τον ανιματέρ και κατευθύνθηκαν προς το χώρο στάθμευσης οχημάτων του ξενοδοχείου.

Η μητέρα του όταν αντιλήφθηκε πως είχαν χαθεί τα ίχνη του παιδιού ενημέρωσε την Αστυνομία και ξεκίνησαν έρευνες. Ο 12χρονος εντοπίστηκε τελικά σε χώρο με μπάζα απέναντι από το ξενοδοχείο.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες το παιδί φέρει πολλαπλά τραύματα με μαχαίρι κυρίως στην πλάτη. Πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 20 μαχαιριές.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρέλαβε το παιδί, το οποίο μετέφερε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο. Η κρίσιμη κατάσταση του 12χρονου καθιστά αναγκαία τη διακομιδή του στην Αθήνα που γίνεται με ένα αεροσκάφος C-130.

Το παιδί όταν βρέθηκε από την αστυνομία, είχε τις αισθήσεις του και φέρεται να είπε ότι δέχτηκε τις μαχαιριές από τον 20χρονο Ολλανδό ανιματέρ του ξενοδοχείου.

Εν τω μεταξύ αστυνομικοί εντόπισαν τον 20χρονο να κινείται ύποπτα σε παραλιακό δρόμο και προσήχθη.

Ο 20χρονος ομολόγησε την πράξη του, ενώ στην τσάντα, που πέταξε όταν αντιλήφθηκε τους αστυνομικούς, βρέθηκαν τα αντικείμενα που είχε αφαιρέσει από τον 12χρονο,

Το μαχαίρι που χρησιμοποίησε μετά από υπόδειξη του βρέθηκε μέσα σε πυροσβεστική φωλιά στο χώρο του ξενοδοχείου.

Στο πλευρό του παιδιού οι ξενοδόχοι

Την πλήρη κάλυψη των εξόδων διαμονής της οικογένειας του παιδιού ρωσικής καταγωγής, αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ). Σε συνεννόηση με τις Ενώσεις Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής-Αργοσαρωνικού και Ηρακλείου και ως μία πρώτη κίνηση συμπαράστασης και διευκόλυνσης θα καλυφθούν τα έξοδα διαμονής είτε στο Ηράκλειο, είτε στην Αθήνα, για όσο διάστημα κριθεί απαραίτητο για την αποκατάσταση της υγείας του και φροντίδας των τραυμάτων του 11χρονου.

Η ΠΟΞ εκφράζει τη λύπη της για το τραγικό συμβάν, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα μεμονωμένο όσο και πρωτοφανές περιστατικό και εύχεται ταχεία αποκατάσταση της υγείας του θύματος, εκφράζοντας την εμπιστοσύνη της προς τις Αρχές για την επείγουσα και πλήρη διαλεύκανσή του και την παραδειγματική τιμωρία του δράστη.