Για την κατάσταση των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και για τα βασικά ζητήματα που σχετίζονται με τα εθνικά θέματα, ενημερώθηκε αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ υπό τον Φώτη Κουβέλη, από την πολιτική και τη στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του κόμματός του προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, συμπαράσταση, που όπως χαρακτηριστικά είπε, είναι δεδομένη και θα είναι στο διηνεκές.

Παράλληλα εξήρε τη στάση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων τα οποία, όπως τόνισε, παρά το βάρος που έχουν στις πλάτες τους, λόγω των περικοπών στις αποδοχές τους και στη λειτουργία του υπουργείου, διατηρούν την αναγκαία ετοιμότητά τους με συνέπεια και χωρίς να υπολογίζουν αυτό το βάρος, υπηρετούν τα εθνικά και κυριαρχικά δικαιώματα.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Εξάλλου, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την τροπολογία που έχει κατατεθεί στη Βουλή, με την οποία οι εισακτέοι στις στρατιωτικές σχολές πρέπει να είναι Ελληνες στο γένος, ο κ. Κουβέλης παρέπεμψε στην τοποθέτηση του κόμματος και στη σχετική συζήτησή της στη Βουλή αύριο Πέμπτη.