Απροσδόκητη εξέλιξη έλαβε η συζήτηση στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της υποψηφιότητας του Αλ. Μητρόπουλου. Κατά την συζήτηση παρουσιάστηκε ουσιαστικά ρήγμα με πολιτικά χαρακτηριστικά ενδοκομματικού σύγκρουσης, καθώς ο Ν. Βούτσης έθεσε το ζήτημα πολιτικά και ζήτησε αποδοκιμασία του κ. Μητρόπουλου λόγω της στάσης που τήρησε με δημόσιες τοποθετήσεις του, διαφωνώντας με την κυβέρνηση επί της ουσίας σε ό,τι αφορά την συμφωνία της 12ης Ιουλίου, ενώ άλλα στελέχη έθεσαν το ζήτημα σε διαφορετική βάση και διαφώνησαν με τον αποκλεισμό από τα ψηφοδέλτια του πρώην αντιπροέδρου της Βουλής.

Μεταξύ αυτών, ο Αλ. Φλαμπουράρης, η Αννα Χατζησοφιά, ο Αλκης Ρήγος, ενώ πριν από λίγη ώρα παρενέβη ο γραμματέας της ΚΟ Χρ. Μαντάς, ο οποίος πρότεινε την διακοπή συνεδρίασης και την λύση του ζητήματος με παρέμβαση του Αλ. Τσίπρα, ο οποίος αναμένεται να προσέλθει στην διαδικασία μετά τις 5.30 το απόγευμα του Σαββάτου.

Με αφορμή το θέμα του Αλ. Μητρόπουλου σημειώθηκε μία μετωπική σύγκρουση μεταξύ του Ν. Βούτση και του Αλ. Φλαμπουράρη. Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών ζήτησε ουσιαστικά την πολιτική αποδοκιμασία του κ. Μητρόπουλου, με αφορμή δηλώσεις του για αριστερό θατσερισμό κλπ. και επέμεινε πως με αυτό το πνεύμα θα πρέπει να αιτιολογηθεί ο αποκλεισμός του από το ψηφοδέλτιο.

Με την άποψη διαφώνησε ο κ. Φλαμπουράρης, ο οποίος φάνηκε να υιοθετεί την λογική της πολιτικής επίθεσης κατά του κ. Μητρόπουλου, με αφορμή την φορολογική του υπόθεση, ενώ αναφέρθηκε ότι με αυτή τη λογική θα έπρεπε να έχουν απκλιστεί όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τους οποίους έχει ζητηθεί άρση της βουλευτικής ασυλίας τους.

Υπέρ του κ. Μητρόπουλου και κατά του αποκλεισμού του από το ψηφοδέλτιο τάχθηκε ο Κ. Χρυσόγονος, ζητώντας μάλιστα να διεξεχθεί ψηφοφορία για το θέμα.