Μία δική του πολιτική ανακεφαλαιοποίηση αναμένεται επιχειρεί ι κατά την ομιλία του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Αλ. Τσίπρας, εν όψει της περιόδου που ακολουθεί την εκταμίευση της δόσης. H συνεδρίαση ξεκίνησε στις 13.30, στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής.
Εχοντας ήδη πίσω του το πρώτο μεγάλο βήμα προς την πολιτική ενοποίηση του σχηματισμού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και σε ένα πολιτικό περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από μεγάλη ρευστότητα, ο κ. Τσίπρας, έχει ήδη δώσει πολλαπλά δείγματα των διαθέσεών του για το προσεχές μέλλον.
Από τη μία πλευρά, έχει ήδη κάνει ένα μεγάλο βήμα για τη δημιουργία γεφυρών και διαύλων επικοινωνίας με την Ευρώπη· από την άλλη και έχοντας κατά νου τις πολιτικές διεργασίες στους χώρους της κεντοαριστεράς και την κεντροδεξιάς, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται στο προσεχές διάστημα να επιδιώξει την προσέγγιση με ένα ακροατήριο πολιτών, το οποίο στις επόμενες εκλογές, όπως εκτιμούν στην Κουμουνδούρου, θα κρίνει το αποτέλεσμα.
Υπό αυτό το πρίσμα, ο κ. Τσίπρας αναμένεται στην ομιλία του να δώσει το στίγμα για την γραμμή και την τακτική που θα ακολοθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τους επόμενους μήνες.
Στο πλαίσιο αυτό, βασικές παράμετροι αναμένεται πως θα είναι τις επόμενες εβδομάδες η διατύπωση απαντήσεων ως προς την κυβερνησιμότητα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η θέση που παίρνει η αξιωματική αντιπολίτευση στο κλίμα πόλωσης που επιδιώκει να καλλιεργήσει όπως επιμένουν στην Κουμουνδούρου, η ηγεσία της ΝΔ.
Εν αναμονή αυτών, το βλέμμα της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ είναι στραμμένο στις αναδιατάξεις που ήδη επιχειρούνται στο χώρο της κεντροαριστεράς και υπό αυτήν την έννοια, χαρακτηριστικά είναι τα σχόλια στελεχών, τα οποία όταν ερωτώνται για τα ενδεχόμενα προσχώρησης προσώπων ή ομάδων στις τάξεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης (σ.σ. σχετικές πρωτοβουλίες αναμένονται αντός των επόμενων εβδομάδων από το χώρο του Οικολογικού Κινήματος) σημειώνουν ότι «καλό θα είναι οποιαδήποτε σχετική κίνηση να έχει συλλογικό χαρακτήρα».