Το ότι ο κ.Τσίπρας έχει μαύρα μεσάνυχτα για τα ελληνοτουρκικά (αλλά και τα υπόλοιπα πολύπλοκά εθνικά θέματα) ειναι γνωστό και αναμενόμενο- δεν έχει τέτοιου είδους παιδεία ούτε έχει ασχοληθεί ποτέ με τέτοια ζητήματα.

Η ελάχιστη τριβή του κ.Τσίπρα με τα εθνικά θέματα δεν σημαίνει, όμως ,ότι θα πρέπει να επιτρέπεται στους υπουργούς του να αναλαμβάνουν σημαντικές εθνικές πρωτοβουλίες «ελαφρά τη καρδία» .

Ιδιαίτερα μάλιστα όταν ένας από αυτούς είναι ο εθνικοπατριώτης και πωρωμένος μιλιταριστής κ.Πάνος Καμμένος, ο οποίος κοιμάται και ξυπνάει με την στολή παραλλάγής ,κυκλοφορεί για ψύλλου πήδημα με στρατιωτικά ελικόπτερα και «χάμβι» και ονειρεύεται καθημερινά ένδοξες μάχες του ελληνισμού από την αρχαιότητα έως σήμερα!

Διότι ο κ.Καμμένος μπορεί να είναι πιο γραφικός κι απ το …Παλαμήδι όταν επιδίδεται σε κιτς εκδηλώσεις υπέρ των Σαλαμινομάχων με παλέτες ,κόκκινα χαλιά και στρατιώτες ντυμένους αρχαίους Έλληνες ,ωστόσο μπορεί να γίνει εθνικά επιζήμιος εάν αποφασίσει για εσωτερική κατανάλωση να πουλήσει πατριωτισμό κατά των Τούρκων με τον κίνδυνο να προκαλέσει νέεςεντάσεις στο Αιγαίο.
Ιδιαίτερα μάλιστα στη σημερινή ευαίσθητη συγκυρία που απαιτεί νηφαλιότητα, ψυχραιμία και σωφροσύνη απο την Αθήνα για να μην εμπλακεί σε θερμό επεισόδιο με την Αγκυρα η οποία εμφανίζεται συνεχώς με λυμένο το ζωνάρι της , έτοιμη για καβγά!
Ο κ.Ερντογάν είναι φανερό ότι είναι πολύ πιεσμένος μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος,με εκατοντάδες νεκρούς πολίτες σε όλη τη χώρα, με χιλιάδες φυλακισμένους , με την τουρκική κοινωνία διχασμένη και ανήσυχη για τι μέλλει γενέσθαι, την τουρκική οικονομία να βυθίζεται ενώ παράλληλα συνεχίζεται ο πόλεμος στην Συρία που δημιουργεί κινδύνους αλλαγής συνόρων στην περιοχή.
Σε ανάλογες περιπτώσεις ,σχεδόν πάντοτε ,οι τουρκικές ηγεσίες επιχειρούσαν την εξαγωγή των εσωτερικών τους προβλημάτων στους γείτονές. Η Ελλάδα δεν έχει κανένα λόγο ,λοιπόν,να δίνει λαβές και την δυνατότητα στην Άγκυρα να μεταφέρει τις ελληνοτουρκικές διαφορές που εδράζονται στο Διεθνές Δίκαιο -όπου υπερτερεί η ελληνική πλευρά – στο γήπεδοτης στρατιωτικής αντιπαράθεσης και ισχύος,όπου σαφώς υπερτερεί η τουρκική πλευρά.
Ως γνωστόν η Τουρκία έχει τον δεύτερο μεγαλύτερο στρατό στο ΝΑΤΟ -μετά τις ΗΠΑ- με πάνω από 600.000 στρατιωτικούς εν ενεργεία και Πρόεδρο της χώρας έναν εγωκεντρικό και μεγαλομανή Σουλτάνο ο οποίος βρίσκεται σε φρενίτιδα – δεν φοβήθηκε προ μηνών να καταρρίψει στρατιωτικό αεροπλάνο μιας από τις ισχυρότερες πυρηνικές δυνάμεις του κόσμου ,της Ρωσίας του Πούτιν!
Είναι, λοιπόν, τουλάχιστον ανεύθυνο όταν η Τουρκία προσομοιάζει με μπαρουταποθηκη που αν εκραγεί η φωτιά θα φτάσει κι ως την Ελλάδα, ο Πρωθυπουργός κ.Τσίπρας να επιτρέπει στον, έχοντα εμφανώς άγνοια κινδύνου , υπουργό Αμυνας κ.Καμμένο να αναλαμβάνει ριψοκίνδυνες πρωτοβουλίες – να παίζει δηλαδή με τα σπίρτα !
Πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις εθνικοπατριωτικής φανφάρας σαν την προχθεσινή στο Kαστελόριζο όχι μόνο κινδυνεύουν να βάλουν φωτιά στα τόπια. Αλλά καλλιεργούν κι ένα εθνικοπατριωτικό κλίμα σαν αυτό που προσπαθούν να δημιουργήσουν οι Τούρκοι με τις συνεχείς προκλήσεις του στο Αιγαίο αλλά και οι Αλβανοί με τις ανόητες παρεμβάσεις τους για τους Τσάμηδες και την Τσαμουριά.
Συγχρόνως ,όμως τέτοιου είδους πρωτοβουλίες καταφέρνουν να ξεπλύνουν και να νομιμοποιήσουν τους φασίστες της Χρυσής Αυγής που αντι να βρίσκονται στη φυλακή για την εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα και τον συστηματικό ξυλοδαρμό και κακοποίηση χιλιάδων μεταναστών, εμφανίζονται με του βούλα του υπουργού Άμυνας να ποζάρουν υπερήφανα κάτω απότην ελληνική σημαία στο νησί της Ρω .
Και μπορεί ο κ.Καμμένος να ενδιαφέρεται για νέους πολιτικούς ρόλους – ίσως ως μελλοντικός επικεφαλής ενός ευρύτερου ακροδεξιού σχηματισμού που να χωράει και την Χρυσή Αυγή-,κανείς δεν ξέρει.
Όμως ο αριστερός, υποτίθεται, κ.Τσίπρας ο οποίος προσκυνάει στον τάφο του επαναστάτη Φιντέλ Κάστρο και αφήνει τριαντάφυλλα για τους εκτελεσθέντες από τους Γερμανούς στο σκοπευτήριο της Καισαριανής ενώ κατηγορεί τους Βορειοευρωπαίους ότι υποθάλπουν την ακροδεξιά και τον εθνικισμό , πως επιτρέπει σε έναν καραδεξιό οπορτουνιστή να χαράσσει την εθνική ατζέντα και πως δέχεται να κυβερνά τον τόπο με ένα εθνικοπατριωτικό δεκανίκι που κάνει κάθε συνειδητόαριστερό να ντρέπεται ;