Ούτε το Eurogroup της περασμένης Δευτέρας έφερε την προαναγγελθείσα διπλή Ανάσταση. Καθώς όμως ο ΣΥΡΙΖΑ εγκατέλειψε όλες τις «κόκκινες» γραμμές του, αποφύγαμε τουλάχιστον και πάλι το Grexit. Eτσι η κυβέρνηση θα εφαρμόσει όλα τα μνημόνια χωρίς να απειλείται πια το «Nαι σε όλα» στη Βουλή. Hδη οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ενέκριναν ομόφωνα το τερατόμορφο Aσφαλιστικό, το οποίο συν τοις άλλοις αφήνει χωρίς επικουρικές συντάξεις και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη τους δημοσιογράφους, που ως χρήσιμοι ηλίθιοι –κατά Λένιν –υποστηρίζουν στην πλειοψηφία τους κάθε μορφής Aριστερά. Για να επαληθευτεί και ο κορυφαίος μουσουργός της Aριστεράς Μίκης Θεοδωράκης που προφητικά θρηνούσε «Σε πότισα ροδόσταμο, με πότισες φαρμάκι».
Θα ακολουθήσει η φορολογική καταιγίδα, παρά τις δήθεν «κόκκινες» γραμμές που επαγγέλλονταν οι αυταπάτες του κ. Τσίπρα. Απομένει, για να μην πέσει επί των κεφαλών μας ο αυτόματος κόφτης, να προσπαθήσουν να μας εκτοξεύσουν αναπτυξιακά, μπας και δούμε επιτέλους μια καλή μέρα.
Για να προκύψει όμως ανάπτυξη θα πρέπει να γίνουν παραγωγικές επενδύσεις και το να γίνουν αυτές εξαρτάται μόνο από τους ιδιώτες κεφαλαιούχους. Και το μεν ξένο κεφάλαιο που διώχνει με κάθε τρόπο η κυβέρνηση (συνεχώς αυξανόμενη φορολογία, υπονομευτική και εκβιαστική γραφειοκρατία, μεθοδευμένη ηθική απαξίωση της επιχειρηματικότητας) οσάκις τόλμησε βρήκε αμείλικτους πολέμιους το υπεράνω φαίνεται του κ. Τσίπρα υπουργικό τρίο Σκουρλέτη, Δρίτσα και Σπίρτζη. Οπότε μάταια αναμένονται πρόθυμοι ξένοι επενδυτές.
Από τις εγχώριες επιχειρήσεις μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να προσδοκώνται νέες παραγωγικές επενδύσεις. Καθώς η ενημέρωση των ελλήνων πολιτών έχει επαφεθεί στην τηλεόραση και στο Διαδίκτυο, ελάχιστοι έχουν πληροφορηθεί τα εξής απελπιστικά: σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής («Καθημερινή», 24.4.2016), από το 2008 ως το τέλος του 2015 έχουν κλείσει ή εγκαταλείψει την Ελλάδα 244.712 επιχειρήσεις. Από 858.685 που καταμετρήθηκαν το 2008 έχουν μειωθεί στις 613.973 στα τέλη του 2015. Αυτή την εθνική συμφορά ποιος την ανέδειξε και ποιος την ανέλυσε και εξήγησε στον αυτοκτονούντα λαό μας; Ποιο κόμμα προέβη σε ενημερωτική εκστρατεία για να ανοίξει τα τυφλωμένα από τις αριστερές αυταπάτες μάτια των κατοίκων της άλλοτε ένδοξης και για την ευημερία της χώρας μας; Αλλά έστω ότι σιωπούν από αντικαπιταλιστική ιδεοληψία ή δειλία αυτοί που όφειλαν να ενημερώνουν προκειμένου να αποφύγουν τη ρετσινιά ότι είναι υπηρέτες ή διαπλεκόμενοι με το κεφάλαιο. Μαζί όμως με αυτές τις 244.712 επιχειρήσεις χάθηκαν και 842.670 θέσεις εργασίας. Πού είναι οι δήθεν αγωνιστές συνδικαλιστές, το μαχητικό ΠΑΜΕ του ΚΚΕ, οι κοινωνικά ευαίσθητοι δημαγωγοί του ΣΥΡΙΖΑ, οι ευσυγκίνητοι καλλιτέχνες, όλοι αυτοί που έτρεξαν να συμπαρασταθούν στις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, να απαιτήσουν να σταματήσει αυτός ο επιχειρηματικός κατήφορος που οδήγησε σε πρωτοφανή επίπεδα ανεργίας, φτώχειας και δυστυχίας; Εφιαλτικό αποτέλεσμα αυτού του ασυγκράτητου κατήφορου στον οποίο οδηγήθηκε η χώρα από την απαξίωση και εξόντωση της ιδιωτικής επιχειρηματικής πρωτοβουλίας ήταν η απώλεια 30 δισ. ευρώ από το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν μας (ΑΕΠ). Δηλαδή, φτώχυνε ο ελληνικός λαός κατά 30 δισεκατομμύρια.
Κάτι πάντως παρήγορο: με τη νέα φορολογία στους καφέδες ίσως περιορισθεί κάπως η… καφενειακή ενημέρωση.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ