Μετά τα τραπεζάκια έξω που τοποθέτησαν σε πλατείες οι Ανεξάρτητοι Έλληνες για να συλλέξουν υπογραφές πολιτών, ώστε να υπάρξει εξεταστική επιτροπή για το μνημόνιο, αρχίζουν, όπως βεβαιώνει ο Πρόεδρός τους κ. Π. Καμμένος (φωτογραφία αριστερά) οι «ακτιβιστικές τους ενέργειες» σ΄ όλη την Ελλάδα. Το σύνθημα «είμαστε πολλοί» γίνεται πράξη και τους Ανεξάρτητους Έλληνες θα τους συναντάς πλέον, όπως είπε, παντού.
***
Πρώτη ακτιβιστική ενέργεια ήταν το γιουχάρισμα που έκαναν μέλη του κόμματος του κ. Καμμένου στα μέλη της τρόικας χθες το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Οικονομικών. Φωνάζοντας το σύνθημα στους έκπληκτους κκ. Μορς και Μαζούχ «κουφάλες, κουφάλες, έρχονται κρεμάλες», τα μέλη του κόμματος ξέσπασαν σε αποδοκιμασίες, λέγοντας ότι το σύνθημά τους αυτό απευθύνεται τόσο στην τρόικα όσο και σε μέλη της κυβέρνησης. Ο «σκληρός» κ. Τόμσεν μυρίστηκε τις αποδοκιμασίες και έφυγε. Μπήκε στο υπουργείο Οικονομικών από την πίσω πόρτα.
***
Δεύτερη «ενέργεια» του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι η πολιορκία στρατοπέδου στη Δράμα, όπου βρίσκονται μετανάστες. Φώναξαν πάλι συνθήματα για τις «κρεμάλες που έρχονται», αλλά εκείνο που έλεγαν είναι ότι ο «ακτιβισμός» τους θα πάρει διάφορες μορφές και θα απλωθεί σ΄ όλη την Ελλάδα.
***
Μετά από πολυήμερη απουσία από την Ελλάδα, ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη στην εκλογική του περιφέρεια την Πάτρα για να συναντηθεί με τους φορείς. Δεν είδε, όπως είπε σε συνεργάτη μου ο πρώην υφυπουργός κ. Κ. Σπηλιόπουλος (φωτογραφία δεξιά), κανέναν κομματικό παράγοντα, αλλά συναντήθηκε στο ξενοδοχείο «Βυζαντινό» με τον Προέδρους του Τεχνικού Επιμελητηρίου, Επαγγελματοβιομηχανικού Επιμελητηρίου και τον Πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ.
***
Ο κ. Παπανδρέου, που σε λίγες ημέρες αναχωρεί και πάλι για τις ΗΠΑ (ζητώντας ως βουλευτής άδεια απουσίας από τη Βουλή) για να διδάξει στο Χάρβαρντ, ζήτησε να ενημερωθεί για τα τοπικά προβλήματα, έδειξε ενδιαφέρον για τα μεγάλα έργα και σε κάποια στιγμή κάποιος τον ρώτησε εάν υφίσταται ακόμα ο κίνδυνος εξόδου της χώρας μας από το ευρώ. Η απάντησή του ήταν «αυτό το πανηγύρι με τη δραχμή πρέπει να σταματήσει. Δεν υφίσταται τέτοιο θέμα».
***
Τελικά αυτά τα «λεβεντόπαιδα με τα μαύρα μπλουζάκια», όπως τα αποκαλεί ο «Αρχηγός» τους κ. Ν. Μιχαλολιάκος που λένε ότι πλημμυρίζουν από συγκίνηση και εθνικοφροσύνη, κάθε φορά που ακούν το εθνικό ύμνο δεν… γνωρίζουν πως να απαγγείλουν τον εθνικό ύμνο. Μπερδεύουν την κόψη με την… όψη, όπως κάνουν καμιά φορά τα παιδάκια στο σχολείο. Έτσι στα εγκαίνια των γραφείων της Χρυσής Αυγής στα Τρίκαλα, μετά από παράγγελμα του κ. Ηλ. Κασιδιάρη οι χρυσαυγίτες τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο και μπερδεύτηκαν με τις λέξεις. Και ας το διαψεύδουν ήδη.
***
Η είδηση όμως είναι αλλού και την αποκάλυψε ο κ. Κασιδιάρης. Πώς γίνεται κάποιος μέλος της Χρυσής Αυγής; Περνά από… εξετάσεις ή «δοκιμασία» όπως την ονόμασαν: «πρέπει να δώσει μαζί μας αγώνες και να αποδείξει πως αξίζει να είναι πραγματικά χρυσαυγίτης», είπε ο θεωρούμενος ως Νο2 του εθνικιστικού κόμματος. Τι είδους αγώνες όμως; Δεν διευκρίνισε. Ο κ. Κασιδιάρης πάντως έδειξε να ενοχλείται όταν παρουσιάζουν το κόμμα του ότι ασχολείται μόνον με τους μετανάστες. Έχει και οικονομικό πρόγραμμα, όπως… αποκάλυψε (και πάλι εδώ είναι είδηση) με τη δημιουργία στρατιωτικής και εμπορικής συμμαχίας με τη… Ρωσία, αξιοποίηση των ενεργειακών πηγών, η διαγραφή του χρέους και άλλα.
***
Στο μεταξύ ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γ. Καμίνης (φωτογραφία δεξιά) επανέρχεται στο θέμα της ρατσιστικής βίας και σε συνάντησή του με αντιπροσωπεία της Σοσιαλιστικής Ομάδας του Ευρωκοινοβουλίου, είπε: «τα φαινόμενα ρατσιστικής βίας και η ενίσχυση πολιτικών δυνάμεων που αποστρέφονται τον κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, θα ανακοπούν μόνο αν επικρατήσει ο νόμος και το κράτος δικαίου».
***
Πάντως στις πολιτικές λογομαχίες και στις ύβρεις τα πάνε καλά οι χρυσαυγίτες. Ενεπλάκησαν λεκτικά με εκπροσώπους του ΚΚΕ, στις εκδηλώσεις μνήμης στη Κορμίτσα του δήμου Αμφίπολης στις Σέρρες. Χρειάτηκε επέμβαση της Αστυνομίας ώστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα.
*****
Η κυρία Διονυσία- Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, της ΝΔ έστειλε μία φωτογραφία της, πλήρως μακιγιαρισμένη με μοβ ταγέρ και επίσης έστειλε μία επιστολή στην κυρία Κριστίν Λαγκάρντ με την οποία ζητεί από τη διευθύντρια του ΔΝΤ αντίγραφο της λίστας Φαλτσιάνη, επειδή, όπως σημειώνει, η λίστα αυτή χάθηκε. Λέει ότι είχε παραδοθεί, με 1.991 ονόματα φοροφυγάδων στον πρώην τσάρο της Οικονομίας κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και χάθηκε. Ο βουλευτής Ηλείας με δήλωσή της αναρωτιέται «τι παιχνίδια παίχτηκαν στο υπουργείο Οικονομικών επί κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου».
***
Σήμερα (εκτός απροόπτου) οι επικεφαλής της τρόικας θα βρίσκονται στο υπουργείο Εργασίας για να συναντηθούν με το υπουργό Εργασίας κ. Ι. Βρούτση (φωτογραφία αριστερά). Η συνάντηση έχει προγραμματισθεί για τις 10.30 το πρωί. Πριν από τη συνάντηση με την τρόικα ο υπουργός έβαλε ένα άλλο ραντεβού. Με τον αμερικανό πρεσβευτή στην Αθήνα. Γιατί άραγε;
***
Την στρατιωτική παρέλαση στη Λευκωσία με την ευκαιρία της 52ας επετείου από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας παρακολούθησε σε εξέδρα δίπλα στον Πρόεδρο της Κύπρου κ. Δ. Χριστόφια, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Π. Παναγιωτόπουλος, ο οποίος χαιρέτησε και χειροκρότησε τους εθνοφρουρούς και ιδιαίτερα τους οπλίτες και αξιωματικούς της ΕΛΔΥΚ. Γιατί σας τα λέω όλα αυτά; Επειδή άρχισαν ήδη οι προετοιμασίες για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, με συνεχείς συσκέψεις διαφόρων παραγόντων και βεβαίως υπό τον υπουργό Άμυνας . Απλώς σας θυμίζω τι έγινε πέρυσι στη συμπρωτεύουσα με την ματαίωση της παρέλασης παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας.