Το χρηματοδοτικό κενό για την Ελλάδα θα είναι μεγαλύτερο από το μέχρι στιγμής υπολογισθέν ποσό των 10 δισ. ευρώ, εκτιμά το γερμανικό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD).

Οπως αναφέρει η Deutsche Welle, ο εκπρόσωπος των Σοσιαλδημοκρατών για θέματα προϋπολογισμού Κάρστεν Σνάιντερ, δήλωσε στην εφημερίδα Bild ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί περισσότερα χρήματα από τα 10-11 δισ. ευρώ μέχρι το 2015, όπως υπολογίζει η γερμανική κυβέρνηση (αλλά και το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών).

Σύμφωνα με τον σοσιαλδημοκράτη πολιτικό, την περίοδο 2015-2020 η Ελλάδα θα παρουσιάσει ένα πρόσθετο χρηματοδοτικό κενό, το οποίο δεν μπορεί ακόμη να προσδιοριστεί ακριβώς, αλλά ασφαλώς θα πρόκειται για «διψήφιο νούμερο».

Το κενό προκύπτει από την παρατεινόμενη ύφεση και τις καθυστερήσεις στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, τονίζει ο κ. Σνάιντερ, ο οποίος καλεί την κυβέρνηση της Ανγκελα Μέρκελ «να βάλει τα νούμερα στο τραπέζι όσο το δυνατόν ταχύτερα».

Αλλωστε, όπως υπενθυμίζει, και η τρόικα είχε αποφανθεί, κατά την τελευταία ανάλυση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί συνολικά επιπλέον 77 δισ. ευρώ μέχρι το 2020.

Το ελληνικό ζήτημα είναι ένα από τα κεντρικά θέματα της προεκλογικής περιόδου στη Γερμανία, ιδίως μετά την αναφορά του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για ένα τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα.

Χθες, Δευτέρα, ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών για την καγκελαρία Πέερ Στάινμπρουκ, δήλωσε ότι θα ζητήσει από την Ανγκελα Μέρκελ ξεκάθαρες απαντήσεις σχετικά με το ενδεχόμενο νέου πακέτου στήριξης προς τη χώρα, τόσο κατά την τηλεμαχία της Κυριακής, όσο και στο πλαίσιο κοινοβουλευτικής συνεδρίασης.