Συνεπής στα ραντεβού της όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα που αφορά τις ανανεώσεις μοντέλων της η Mercedes-Benz προχώρησε σε ένα εκτεταμένο «φρεσκάρισμα» της επιτυχημένης εμπορικά GLA, μοντέλου που πρωτοκυκλοφόρησε στην αγορά το 2013.

Η GLA συνεχίζει να διακρίνεται για τη σπορτίφ δυναμική σχεδίασή της, την ενδιαφέρουσα οδηγική συμπεριφορά της (σαφώς η AMG GLA 45 4MATIC των 381 ίππων πλασάρεται σε πιο αγωνιστικούς ρυθμούς) και τις μεγάλες δυνατότητες εξατομίκευσής της. Το μοντέλο που συνεχίζει εδώ και τέσσερα χρόνια να πρωταγωνιστεί στην κατηγορία του προσφέρει νέα χαρακτηριστικά άνεσης και ασφάλειας στην κατηγορία, όπως η κάμερα 360 μοιρών ή η λειτουργία Hands-Free Access, ενώ ενδιαφέρον είναι πως υπάρχουν τρεις διαφορετικές εκδόσεις ανάρτησης. Σαφώς, το μεγάλο πλεονέκτημα της ανανεωμένης GLA είναι η γκάμα κινητήρων, με εφαλτήριο την πετρελαιοκίνητη GLA 180 d με ισχύ 109 ίππων και εκπομπές CO2 από 103 γραμμάρια το χιλιόμετρο μέχρι την κορυφαία AMG GLA 45 4MATIC των 381 ίππων.

Τόσο εξωτερικά όσο και στο σαλόνι υπάρχουν ουσιώδεις παρεμβάσεις. Για παράδειγμα, οι προηγούμενοι προαιρετικοί προβολείς bi-xenon αντικαταστάθηκαν από προβολείς LED με θερμοκρασία χρώματος που προσομοιάζει το φως της ημέρας. Στο εσωτερικό του συναντάμε νέες επενδύσεις καθισμάτων και χρωμιωμένα χειριστήρια. Η ελεύθερη οθόνη μέσων 20,3 εκατοστών είναι ιδιαίτερα ευανάγνωστη, ενώ στις λεπτομέρειες εστιάζουμε στα χειριστήρια ρύθμισης των ηλεκτρικών καθισμάτων στις πόρτες που περιβάλλονται από ασημί χρώμιο. Στον βασικό εξοπλισμό της μεταξύ άλλων περιλαμβάνει το σύστημα Active Brake Assist (ενεργητική υποβοήθηση πέδησης) που προειδοποιεί τον οδηγό όταν δεν υπάρχει επαρκής απόσταση από το προπορευόμενο όχημα και, εάν χρειάζεται, επιβραδύνει το αυτοκίνητο ανάλογα με την περίπτωση. Ιδιαίτερα χρήσιμο και το σύστημα Attention Assist που ανιχνεύει χαρακτηριστικά σημάδια υπνηλίας του οδηγού και τον προειδοποιεί ότι κινδυνεύει να αποκοιμηθεί, ενώ πρακτική η προαιρετική λειτουργία Hands-Free Access, όπου το καπό πορτμπαγκάζ μπορεί να ανοίγει και να κλείνει με μία κίνηση του ποδιού και χωρίς καθόλου χρήση των χεριών, ενώ συνοδεύεται από προειδοποιητικό ήχο. Ακόμη, η νέα GLA διαθέτει την ανάρτηση άνεσης, ενώ η χαμηλωμένη ανάρτηση διατίθεται κατ’ επιλογή, σε συνδυασμό με την AMG Line ή το πακέτο δυναμικής οδήγησης. Η ανανεωμένη Mercedes GLA κοστίζει από 27.850 ευρώ για την GLA 180, ενώ η κορυφαία GLA 45 AMG κοστίζει από 68.370 ευρώ.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ