«Κατεβαίνεις την Αιόλου, στο 81 στρίβεις δεξία στη στοά και πέφτεις πάνω στο χασάπικο της Μαρίας. Ετσι δεν χρειάζεται να περάσεις μπροστά από τα υπόλοιπα κρεοπωλεία της αγοράς» με είχε καθοδηγήσει πριν χρόνια ο αγαπημένος και κάτοικος άλλων ουρανών πλέον Αλέξανδρος Γιώτης.

Η μάνα Μαρία βρίσκεται σταθερά στο ταμείο, με το καφεδάκι δίπλα της, ένα σχόλιο για τα πάντα, μια κουβέντα με τους πάντες, κάτι για την επικαιρότητα. Χτένισμα στην τρίχα, ύφος που δεν σηκώνει πολλές κουβέντες και καρδιά περιβόλι από μια γυναίκα που κάνει κουμάντο δυο γιους και μια κρεαταγορά.

Οι οποίοι δύο γιοι δεν είναι απλοί χασάπηδες. Θα σου προτείνουν το ακριβώς σωστό κρέας για τη χρήση που το θέλεις κι αν δεν ξέρεις τι θέλεις θα σε καθοδηγήσουν και πάλι με ηρεμία ψυχαναλυτή, θα σου δώσουν και τη συνταγή.

Με την ηρεμία που σου δίνει η καθημερινή τριβή στην Αγορά, μια σπίθα θέλουν στο φυτίλι του χιούμορ τους για να κάνουν το μαγαζί ανάστα με ένα ανέκδοτο, ένα κυνικό σχόλιο, ένα ψιθύρισμα στο αυτί.

Για τα κρέατα, μόνο τα καλύτερα έχω να πω. Αυτό που θέλετε αυτό θα βρείτα. Και ιδιαίτερα κομμάτια (μάγουλα, γλώσσες, ουρές, οσομπούκο), και κοπές κιμά, και ιδιαίτερες παρασκευές.

Την τελευταία φορά πήγα με το κεφαλοτύρι, τα μπαχαρικά και τη μαρινάδα ανά χείρας και φτιάξαμε με τον υιό Θανάση ένα χοιρινό μπούτι ρολό στο δίχτυ θαύμα.

Κρεοπωλείο «Μαρία Αγγελή», Αιόλου 81, τηλ. 210 3232 211.

Διαβάστε επίσης:
Περίπατος στην Αθήνα: Παντοπωλείο στη Στοά Αθανάτων
Περίπατος στην Αθήνα: Το μαγέρικο της Τρικούπη
Περίπατος στην Αθήνα: Στο Select της Φωκίωνος Νέγρη
Περιπατος στην Αθήνα: Καφές στην Στοά της Πατησίων