«Κατέσχεσαν παράνομο και επικίνδυνο τσίπουρο: Το τσίπουρο αποσταζόταν σε εργαστήρια στην Κεντρική Μακεδονία. Υπάλληλοι της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ανακάλυψαν και έχουν ήδη κατάσχει 22 άμβυκες απόσταξης τσίπουρου χωρίς άδεια τελωνείου και 12,5 τόνους τσίπουρου επικίνδυνου για την υγεία. Δηλαδή εκτός από την απώλεια δασμών για το Δημόσιο, η υπόθεση είναι και υψηλού υγειονομικού ενδιαφέροντος».

Πόσοι να έδωσαν σημασία σε αυτή την είδηση που έγινε γνωστή την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς που πέρασε; Και τώρα έρχεται η εποχή που τα ρακοκάζανα βράζουν και πάλι σε πολλά μέρη της Ελλάδας παράγοντας τσίπουρο. Το θέλεις να είναι όσο πιο διάφανο γίνεται αλλά και πάλι, παρ’ όλη την «διαφάνειά» του, δύσκολα καταλαβαίνεις τι έχει περάσει μέχρι να φθάσει στο ποτήρι σου. Την άλλη ημέρα πάντως θα δείξει αν τα πράγματα, μέχρι να το πιεις, δεν έγιναν και τόσο καλά. Από τον πονοκέφαλο και την άσχημη γεύση στο στόμα. Και γι’ αυτό παίζει ρόλο το αν μπήκαν «κεφαλές» και «ουρές» μαζί με την «καρδιά». Μήπως έχουν ρίξει αυτοί οι… τύποι και ζάχαρη μέσα; Μήπως μελάσα, κρασί ή μεθυλική αλκοόλη, δηλαδή ξυλόπνευμα; Ακόμη και πιπεριές μπορεί να έχουν αφήσει το αποτύπωμά τους στο τσίπουρο του ανώνυμου καζανά.

Περιεχόμενο για συνδρομητές

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tovima.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.

Έχετε ήδη
συνδρομή;

Μπορείτε να συνδεθείτε από εδω

Θέλετε να γίνετε συνδρομητής;

Μπορείτε να αποκτήσετε την συνδρομή σας από εδω