Η INTERAMERICAN δημιούργησε το πρόγραμμα Capital Pension, το οποίο αποτελεί μια σύγχρονη και ανταγωνιστική πρόταση στον χώρο των συντάξεων. Είναι ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα συνδεδεμένο με επενδύσεις, που συνδυάζει την αποταμίευση για δημιουργία κεφαλαίου με ασφαλιστικές καλύψεις.
Oι δυνατότητες με το Capital Pension, στον σχεδιασμό του συνταξιοδοτικού πλάνου, είναι οι εξής:
  • Επιλογή της διάρκειας αποταμίευσης και της ηλικίας συνταξιοδότησης.
  • Επιλογή τρόπου καταβολής της σύνταξης, δηλαδή ως εφάπαξ ποσό ή ως μηνιαία σύνταξη.
  • Επιλογή της διάρκειας συνταξιοδότησης, σε περίπτωση μηνιαίας σύνταξης.
  • Εκτακτες καταβολές, για ενίσχυση της αποταμίευσης και της επένδυσης.
  • Αλλαγή επενδυτικής πολιτικής οποιαδήποτε στιγμή.
  • Αναπροσαρμογή ποσού αποταμίευσης και συνταξιοδότησης βάσει πληθωρισμού.
  • Αύξηση ή μείωση του ποσού αποταμίευσης, σε περίπτωση αύξησης ή μείωσης, αντίστοιχα, των εισοδημάτων σας.
  • Συνέχιση καταβολής του τακτικού ποσού αποταμίευσης από την INTERAMERICAN, σε περίπτωση ανικανότητας για εργασία.
Παράδειγμα


Ανδρας 40 ετών που καταβάλλει μηνιαίο ασφάλιστρο 124 ευρώ θα λάβει στην ηλικία των 65 ετών και για 20 χρόνια σύνταξη 300 ευρώ. Το βασικό πρόγραμμα δίνει την ευχέρεια απαλλαγής πληρωμής ασφαλίστρων σε περίπτωση ανικανότητας για εργασία, καθώς και δυνατότητα αλλαγής επενδύσεων κατά τη διάρκεια της ασφάλισης. Ο ίδιος άνδρας εάν επιλέγει το πρόγραμμα με τις πρόσθετες παροχές, εκτός από τη σύνταξη των 300 ευρώ στα 65 του χρόνια, θα λάβει σε περίπτωση μόνιμης ολικής ανικανότητας 400 ευρώ τον μήνα έως τα 65, καταβάλλοντας μηνιαίο ασφάλιστρο 178 ευρώ. Επιπλέον, εξασφαλίζει ασφάλεια ζωής ύψους 50.000 ευρώ.
Το παραπάνω παράδειγμα υπολογίστηκε με επένδυση στο Αναπτυξιακό Χαρτοφυλάκιο Capital κατά την περίοδο αποταμίευσης και το Ομολογιακό Χαρτοφυλάκιο Capital κατά την περίοδο συνταξιοδότησης και με υπόθεση αποδόσεων 7,6% και 4,7% αντίστοιχα. Το παράδειγμα υποθέτει 2% πληθωρισμό πριν και μετά τη συνταξιοδότηση, αναπροσαρμογή της αποταμίευσης 2% ετησίως και καταβολή σύνταξης από τα 65 και για 20 έτη. Συμπεριλαμβάνει Βιβλιάριο εκτάκτων καταβολών (€25), δυνατότητα αλλαγής επενδύσεων (€30) και δικαίωμα συμβολαίου (€30), όπου καταβάλλονται άπαξ.