Ριγκατόνι με άγρια μανιτάρια και λευκή σάλτσα κρασιού

Το απόλυτο comfort food, μια μακαρονάδα που οι λάτρεις των μανιταριών θα μαγειρέψουν ξανά και ξανά.

Ριγκατόνι με άγρια μανιτάρια και λευκή σάλτσα κρασιού

Το απόλυτο comfort food, μια μακαρονάδα που οι λάτρεις των μανιταριών θα μαγειρέψουν ξανά και ξανά.

Info

Χρόνος Προετοιμασίας:

Χρόνος Μαγειρέματος:

15λ

Βαθμός Δυσκολίας:

Υλικά

Υλικά για 4 μερίδες

  •  500 γρ. ριγκατόνι
  •  500 γρ. άγρια μανιτάρια
  •  2 φύλλα δάφνης
  •  2 σκελίδες σκόρδο
  •  5 κρεμμύδια εσαλότ
  •  300 ml κρέμα γάλακτος
  •  150 ml λευκό κρασί
  •  200 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  •  Λίγο βούτυρο
  •  Αλάτι, πιπέρι
  • 2-3 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τα ριγκατόνι σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει για 7 λεπτά και κρατάμε λίγο από το νερό όπου έβρασαν.

  2. Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο με αλάτι, πιπέρι και τη δάφνη και σοτάρουμε τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια, να μαλακώσουν και να πέσει ο όγκος τους. Τέλος, ρίχνουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε λίγο να βγάλει το άρωμά του και σβήνουμε με το κρασί.

  3. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σάλτσα στη φωτιά για 10 λεπτά, να δέσει.

  4. Ρίχνουμε τα ριγκατόνι, δυναμώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 5 λεπτά ακόμα, προσθέτοντας, αν χρειάζεται, λίγο από το νερό όπου έβρασαν τα ζυμαρικά.

  5. Αποσύρουμε το σκεύος από την εστία και ρίχνουμε την παρμεζάνα και το βούτυρο.

Μικρά Μυστικά

Αν δεν βρούμε άγρια μανιτάρια, μπορούμε να τα αντικαταστήσουμε με τα λευκά ή τα portobello, που βρίσκουμε εύκολα στο σούπερ μάρκετ. Παρ’ όλ’ αυτά, η γεύση των άγριων είναι ασύγκριτη και δίνει ξεχωριστή ένταση στο πιάτο.

Απόρρητο