Στη φυλακή οδηγείται ο 50χρονος δράστης της γυναικοκτονίας στο Μενίδι μετά την απολογία του στην 28η τακτική ανακρίτρια Αθηνών για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κατηγορούμενος στην απολογία του ομολόγησε – όπως και προανακριτικά  – τη δολοφονία σε βάρος της 40χρονης πρώην συζύγου του και δήλωσε μετανιωμένος για την πράξη του.

Η γυναικοκτονία

Ο 50χρονος είχε στήσει καρτέρι στην άτυχη γυναίκα, με την οποία βρίσκονταν σε διάσταση από τον Μάρτιο και είχαν αποκτήσει δύο παιδιά, 21 και 15 ετών.

Το θύμα δέχτηκε 17 μαχαιριές στον λαιμό και τον θώρακα. Μάλιστα φέρεται ο 50χρονος να άφησε το μαχαίρι στο σημείο της δολοφονίας καθώς είχε «κολλήσει» στο σώμα της γυναίκας, μεταξύ κοιλιάς και ποδιού.

Μετά τη δολοφονία, ο δράστης πήγε σε ένα ξενοδοχείο. Πλήρωσε ώστε να μείνει το βράδυ και έπειτα άρχισε να περιφέρεται στην περιοχή, μέχρι που η ΕΛ.ΑΣ. τον εντόπισε σε μία οικοδομή σε κατάσταση μέθης και τον συνέλαβε.

Η ομολογία

«Μου έτρωγε λεφτά. Διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση εδώ και πολλά χρόνια με διαφορετικούς άνδρες. Δεν μπορούσα να βλέπω τον φίλο της να οδηγεί το αυτοκίνητο και φωτογραφίες του στο Facebook», δήλωσε νωρίτερα στον εισαγγελέα ο καθ’ ομολογίαν δράστης.

Βία κατ΄επάγγελμα

Οι αναφορές για περιστατικά ξυλοδαρμών και απειλών στον γάμο τους δεν είναι λίγες, με την 40χρονη να είχε φτάσει στο σημείο να τον καταγγείλει τρεις φορές για ενδοοικογενειακή βία.

«Με τον πρώην σύζυγό μου δεν ήμασταν ποτέ καλά»

Η 40χρονη Ενκελέιντα είχε γνωρίσει τον 50χρονο μόλις 17 χρονών κι έφυγαν από τον Αυλώνα για ένα καλύτερο μέλλον στην Ελλάδα. Στα 19 της χρόνια γέννησε την κόρη της, ενώ τα προβλήματα του ζευγαριού χρονολογούνται από το 2013.

Μάλιστα η άτυχη γυναίκα είχε καταγγέλλει τον δράστη και στην τελευταία της καταγγελία στις 7 Μαΐου 2024, αποκάλυψε στους αστυνομικούς τα όσα εφιαλτικά περνούσε στο πλάι του.

«Με τον πρώην σύζυγό μου δεν ήμασταν ποτέ καλά. Με έχει απειλήσει, εξυβρίσει πολλές φορές και με έχει βαρέσει. Τα έχω καταγγείλει πολλά περιστατικά άλλα όχι όλα. Εδώ και μία εβδομάδα τον έχω δει ότι με παρακολουθεί κάθεται με το αμάξι του έξω από το σπίτι μου και δεν γνωρίζω το λόγο. Χθες στις 23:10 ήταν πάλι έξω από το σπίτι μου και απλά καθόταν στο αμάξι του. Τον πλησίασα και τον ρώτησα γιατί είναι εδώ και άρχισε να με εξυβρίζει Π….θα δεις τι θα πάθεις, μ…. θα σας κάψω», ανέφερε η καταγγελία σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πατρίς».

Επιπλεόν, εκείνη την ημέρα, η 21 ετών κόρη τους, είχε ειδοποιήσει την αστυνομία με αποτέλεσμα τη σύλληψη του πατέρα της. «Με τον πατέρα μου δεν έχω καθόλου καλές σχέσεις, από μωρό δε μου έδινε σημασία. Με έχει απειλήσει, εξυβρίσει πολλές φορές. Με τη μητέρα μου συνεχώς μαλώνει και την ενοχλεί. Ανησυχώ πολύ για την υγεία της γιατί τον θεωρώ επικίνδυνο», είχε πει στους αστυνομικούς.