«Σκότωσα τη γυναίκα μου και δεν το μετανιώνω. Δεν ήθελα να την βλέπω με άλλον. Της είχα πει πως αν την έβλεπα με άλλον θα την σκότωνα», είπε κυνικά στους αστυνομικούς ο 50χρονος που κατακρεούργησε την 40χρονη πρώην σύζυγό του χθες τα ξημερώματα στο Μενίδι.

Η Ενκελείντα ζούσε έναν εφιάλτη. Απειλές, ξυλοδαρμούς, βία ακόμη και μπροστά στα μάτια των παιδιών τους.

«Τρεις μηνύσεις και γύρω στις 40 καταγγελίες. Εμείς κάθε εβδομάδα ήμασταν στην Αστυνομία, τον κρατούσαν μια εβδομάδα και τον άφηναν. Όταν ήταν έγκυος στο πρώτο παιδί, της είχε βάλει το κεφάλι σε έναν κουβά με χλωρίνη», ανέφερε ο αδερφός του θύματος.

Τι είπε ο δράστης στους αστυνομικούς

«Μου έτρωγε λεφτά. Διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση εδώ και πολλά χρόνια με διαφορετικούς άνδρες. Δεν μπορούσα να βλέπω τον φίλο της να οδηγεί το αυτοκίνητο και φωτογραφίες του στο Facebook».

Φίλη της Ενκελείντα μίλησε στο MEGA για την απεγνωσμένη προσπάθειά της να ξεφύγει από τον κακοποιητικό πρώην σύζυγο.

«Ξέραμε για αυτόν τον άνθρωπο ότι την παρακολουθούσε πολλά χρόνια, την χτυπούσε, είχε πάει στην Αστυνομία, η Αστυνομία δεν είχε κάνει τίποτα, τον άφηναν ελεύθερο αντί να τον κλείσουν σε μια ψυχιατρική κλινική. Αφού στις φυλακές δε χωράνε οι δολοφόνοι να τους κλείσουν στις ψυχιατρικές. Αλλά δεν το κάνουν πουθενά η Αστυνομία».

Η γυναίκα δολοφονήθηκε λίγα μέτρα από το σπίτι της, την ώρα που πήγαινε στη δουλειά της. Κατευθυνόταν στην στάση του λεωφορείου, δεν πρόλαβε όμως.

«Η κοπέλα ‘χάθηκε’ άδικα. Προσπαθούσε. Αλλά τι να κάνει και αυτή; Να πάει με τα νερά του, να μην τον νευριάζει. Είχε να έρθει πολύ καιρό. Από τότε που μπήκε στο καινούριο σπίτι, δεν είχε έρθει, δεν προλάβαινε. Όλα μαζί και δύο παιδιά. Και ερχόταν και στο γιατρό και ο γιατρός τη βοήθησε πολύ. Ο γιατρός τον είχε γνωρίσει αυτόν μία φορά, τον εγκληματία, το δολοφόνο, τον είχε γνωρίσει και της είχε πει μακριά. Αυτός ήταν αλκοολικός», συμπλήρωσε η φίλη της 40χρονης.

Λίγες ώρες αργότερα, η κόρη του θύματος αναζητά τη μητέρα της. Με λυγμούς και τη φωτογραφία της στο κινητό, ρωτούσε με αγωνία τους αστυνομικούς εάν ήταν η μητέρα της η γυναίκα που κείτονταν νεκρή.

Ζωή – κόλαση

Η 40χρονη μητέρα είχε καταγγείλει τρεις φορές για ενδοοικογενειακή βία τον εν διαστάσει σύζυγό της.

Η Ενκελείντα κατήγγειλε για πρώτη φορά τον 50χρονο τον Απρίλιο του 2013 .Με εμφανή τα σημάδια από τους ξυλοδαρμούς. η 40χρονη έκανε την τελευταία καταγγελία την Τρίτη του Πάσχα.

Το περασμένο Σάββατο υπήρξε ένα ακόμη άγριο επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας που έχει καταγραφεί από κάμερα ασφαλείας.

Ο δράστης, έσπαγε μπουκάλια μπίρας και με ένα από αυτά προσπάθησε να την χαρακώσει. Η κόρη της κάλεσε την Αστυνομία.

Στο σημείο που χάθηκε φίλοι και συγγενείς αφήνουν λουλούδια. Η κηδεία της θα γίνει αύριο στην Αλβανία.

Πώς συνελήφθη

Ο δράστης ήταν άφαντος και εν τέλει συνελήφθη δέκα ώρες μετά το έγκλημα και σύμφωνα με πληροφορίες, η εύρεση και η σύλληψή του έγιναν από σύμπτωση.

Πιο συγκεκριμένα, ο 50χρονος δολοφόνος αρχικά πήγε σε ένα ξενοδοχείο στο οποίο έμεινε δύο ώρες. Έπειτα, και αφού κατάλαβε ότι οι Αστυνομικοί ήταν στα ίχνη του, έφυγε και εντοπίστηκε σε μια οικοδομή στο Καματερό να πίνει μπίρες, με την Αστυνομία να έχει κληθεί εκεί για να αντιμετωπίσει ένα περιστατικό μέθης και τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. ακόμα και τότε να μην έχουν καταλάβει ότι πρόκειται για τον δράστη.

Σημειώνεται ότι στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο κατέφευγε συχνά, με τους υπαλλήλους να σημειώνουν πως αντιμετώπιζε προβλήματα με το ποτό.

Όταν μεταφέρθηκε στο τμήμα και έδωσε τα στοιχεία του, αξιωματικοί της Αστυνομίας είδαν πως ο 50χρονος είχε εμπλακεί σε περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας και νωρίτερα είχε σκοτώσει στην οδό Πάρνηθος τη 40χρονη γυναίκα.

Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση στον 50χρονο

Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, άσκησε ο εισαγγελέας στον 50χρονο. Ο συζυγοκτόνος μεταφέρθηκε στον εισαγγελέα στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων μετά τις 10.00 το πρωί της Παρασκευής.

Μετά την άσκηση της δίωξης, ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στην αρμόδια ανακρίτρια από την οποία ζήτησε και πήρε προθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία του, η οποία θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα.

Ο 50χρονος, ο οποίος φέρεται να ομολόγησε πως μαχαίρωσε θανάσιμα τη 40χρονη γυναίκα στη μέση του δρόμου, επρόκειτο σήμερα να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές για επεισόδια ενδοοικογενειακής βίας που είχε καταγγείλει η γυναίκα στις 7 Μαΐου, υπόθεση που είχε αναβληθεί για κρείσσονες αποδείξεις.

Νωρίτερα, οι συνήγοροι του 50χρονου, σε αυτήν την υπόθεση, ζήτησαν νέα αναβολή, λόγω «κωλύματος του κατηγορουμένου». Το δικαστήριο ανέβαλε για τις 18 Μαρτίου 2025.

Για την υπόθεση του αυτοφώρου, ο δράστης της δολοφονίας κατηγορείται για απειλή, εξύβριση και σωματική βλάβη.